Skøyteklubb saksøker kommunen fordi det ikke er is på banen

Sesongstarten er forsinket fordi fryseanlegget på Valle Hovin er ødelagt. Aktiv skøyteklubb mener Oslo kommune må ta regningen for avlyste arrangementer.

Henning Hagelund

SØLEPYTT: Henning Hagelund, som er leder i Aktiv Skøyteklubb i Oslo, er fortvilet over forholdene på kunstisbanen på Valle Hovin. Han håper isen vil være på plass i slutten av neste uke.

Foto: Edin Babic / NRK

Det er ikke mye som minner om vintersport, bandy eller ishockey på Valle Hovin kunstisbane om dagen. Det er bare sørpe og vann.

– Her skulle det ha vært is og masse aktivitet, sier Henning Hagelund, som er leder av Aktiv Skøyeklubbb i Oslo, mens han plasker hendene i det som ser ut som en sølepytt.

Gamle rør i kjøleanlegget som ligger under bakken, er grunnen til at det nå er vann i stedet for is på banen.

Utsatt for tredje år på rad

Skøyteklubben mener Bymiljøetaten burde tatt tak i problemene med de gamle rørene mye tidligere. Så langt i år har to ventiler på anlegget blitt ødelagt, ifølge Hagelund.

Dette er tredje året på rad at sesongen blir utsatt fordi det ikke er is på banen.

– Vi blir jo veldig forundret over at man hvert år oppdager feil på anlegget i det man skal starte det. Det må jo være mulig å teste dette på forhånd, sier Hagelund.

Bandy- og skøytesesongen skulle ha startet på Valle Hovin 3. november. I stedet må spillerne reise til Drammen, Jevnaker og Hamar for å gå på skøyter.

I tillegg har isproblemene ført til at klubben ikke har fått inntekter fra skøyteskolen. Den er nå avlyst. Konkurranser og arrangement med flere hundre deltakere er også avlyst. Nå vil Aktiv Skøyteklubb at Bymiljøetaten skal ta regningen.

–Vi må søke om erstatning. Vi har så langt kalkulert kostnadene våre til 50.000 kroner, og for en liten skøyteklubb er det mye penger, sier Hagelund.

Vann på Valle Hovin

SØRPE OG VANN: Det er et ødelagt kjøleanlegg som har skylden for at kunstisbanen er dekket av vann.

Foto: Edin Babic / NRK

Håper på is neste uke

Bymiljøetaten ønsker ikke å kommentere erstatningskravet.

Seksjonssjef for idrettsforvaltning i Bymiljøetaten, Per Øien, sier til NRK at gamle sirkulasjonspumper under banen har skapt store problemer.

– Vi var i den tro at alt skulle fungere nå. Noen anlegg, som på Valle Hovin, er jo gamle så man står i fare for at ting skal skje hele tiden. Vi får håpe på litt kaldere vær så det blir litt enklere for oss, sier Øien.

Isen på Valle Hovin vil ifølge Bymiljøetaten være klar til bruk i løpet av neste uke, men det tar skøyteklubben med en klype salt.

– De skylder på været, og det gjør de hvert år. Men det er ikke noe problem å fryse is her til opp imot 10 varmegrader. Det gjøres i Drammen og andre steder, og det ble gjort på Valle Hovin tidligere. Vi er skeptiske, men vi håper at vi skal få is her mot slutten av neste uke, sier Henning Hagelund, leder av Aktiv Skøyteklubb i Oslo.