Skogbrann i Nedre Eiker slukket i natt

Skogbrannhelikopter måtte hjelpe til etter at slukkemannskaper i den bratte åssiden sleit med å få vann. Hundrevis av kvadratmeter med skog og lyng har brent.

Skogbrann Knabben

Til sammen ett mål med skog og lyng ble svidd av i brannen.

Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto

SISTE: Klokken 01.30 i natt meldte brannvesenet at brannen var slukket.

Til sammen ett mål med skog og lyng har brent, i skobrannen som ble meldt inn ved 12-30-tiden lørdag formiddag.

Ved 18-tiden hadde skogbrannhelikopteret gjort seg ferdig på stedet, og brannvesenet meldte da om at det kun var mindre branner igjen.

Frem til halv to-tiden i natt drev sivilforsvaret og brannvesenet med slukkearbeid. Nå skal skogbrannen ved Knabben i Nedre Eiker være helt slukket, opplyser vaktleder ved 110-sentralen, Anders Hæg.

Ifølge politiet er det ikke meldt om at noen folk i området er skadet som følge av brannen.

Vanskelige forhold

Brannvesenet jobbet i mange timer på spreng for å få kontroll over skogbrannen. Det er ulendt terreng, og slukkemannskaper fra brannvesenet måtte gå med tungt utstyr oppover åssiden flere kilometer til fots.

– Dermed tar det tid å få utstyret inn. Her er det veldig tørt, men heldigvis lite vind så brannen ikke sprer seg så mye, sa vaktleder Eva Hynne ved 110-sentralen rundt klokken 14.

På grunn av dårlig tilgang på vann og økende vind utover ettermiddagen ble skogbrannhelikopter rekvirert.

– Nå er helikopteret i sving, vi håper det vil hjelpe. Det er rundt 3000 liter vann i hvert dropp, sa vaktleder ved 110-sentralen Anders Hæg til NRK ved 16.45-tiden.

Folk i turområdet varslet om brannen ved 12.30-tiden lørdag. Knabben som er i nærheten av brannen er en populær topp for turgåere. Det er ikke meldt om skadde hittil.

Tror bål var årsaken

Politiet er på plass for å passe på at folk holder seg unna til brannen er under kontroll. Ifølge politiets operasjonsleder Marianne Mørch er det sannsynligvis bålbrenning som har utløst brannen.

– Det er ingen andre sannsynlige grunner til hvordan dette startet, sier hun til NRK.

Laster Twitter-innhold