Skippere frykter for sikkerheten

Sikkerheten langs Østfoldkysten svekkes dersom regjeringens forslag til statsbudsjett går igjennom.

Ny Petter C.G. Sundt skøyte til Skjærhalden

Robert Jacobsen, som er skipper på en av redningsskøytene på Skjærhalden. Her representert ved Petter C.G. Sundt-skøyta.

Foto: Verftet/Redningsselskapet

Det mener Robert Jacobsen, som er skipper på en av redningsskøytene på Skjærhalden.

Bevilgningene til Redningsselskapet ligger på samme nivå som ifjor, noe som betyr at redningsskøyta her i Østfold kan måtte patruljere andre steder.

Frustrerte skippere

Generalsekretær Øyvind Stene gikk tidligere i dag ut og sa at Regjeringens budsjettforslag gjør at Redningsselskapet må revidere aktivitetene og redusere antall bemannede redningsskøyter langs kysten.

Nå kaster skipperne på redningsskøytene seg på kritikken.

Skipper Robert Jacobsen på Skjærhalden på Hvaler er svært bekymret.

- Det er fryktelig dumt. Vi kan risikere å bli flyttet andre steder på høsten og vinteren. Dette går utover beredskapen langs kysten. De som ferdes vil miste den sikkerheten det er at vi er i området, sier han til NRK Østfold.

- Vil bruke lengre tid

- Det er bare snakk om én million kroner mer enn i fjor og det betyr at vi må drifte på oppsparte midler. Etterhvert vil jo pengene ta slutt. Da må vi ta båter ut av drift eller flytte på dem, sier Jacobsen.

Han frykter at en redusert beredskap kan føre med seg tragiske hendelser.

- Vi kommer til å bruke mye lengre tid på å komme frem, og på høsten og vinteren er det jo viktig å være ekstra raskt ute, sier skipperen.