Hopp til innhold

- Jeg ble meid rett ned

Jenny og Arvid Hansen endte på sykehuset etter det som skulle være en idyllisk skitur.

Jenny og Arvid Hanssen

Det endte med brudd i håndleddet for Jenny Hanssen, og ribbeinsbrudd for ektemannen, Arvid Hanssen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Skiløpet Hauer'n, eller Thorleif Haugs Minneløp, som det egentlig heter, endte med sykehustur for ekteparet Jenny og Arvid Hansen fra Svelvik i helgen.

Ekteparet fikk deltakelse til skiløpet i julepresang av sin datter, og trodde det skulle bli en koselig søndagstur. Det ble derimot en tvilsom fornøyelse. Minneløpet har flere parallelle turer som går samtidig i ulike løyper.Ekteparet mener løypene var alt for dårlig skiltet, og dermed forvirret de seg inn i løypa til de andre deltakerne som var med i løpet.

Arvid Hansen ble meid ned av en løper i stor fart, og brakk ribbeina.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skiløp, Hauern

Starten av skiløpet var en fin søndagstur for ekteparet Hanssen.

Foto: Arvid Hanssen

- Folk rant i full fart, og det var mange som ikke tok hensyn til dem som gikk på familietur, sier han til NRK.no, som til tross for ribbeinsbruddet, fullførte løpet.

Brakk håndleddet

Jenny Hansen ble etter hvert svært utmattet, falt i en nedoverbakke, og brakk håndleddet, og måtte gipses på sykehuset, søndag kveld.

- Det var så sporete og fælt i skiløypa, at jeg ikke klarte å bremse, jeg var jo så sliten, sier hun.

Ekteparet er svært kritiske til måten rennet ble avviklet på. De mener merkingen var for dårlig, og etterlyser en bedre tilstedeværelse fra Røde Kors.

- Jeg så en scooter fra Røde Kors, men den var langt unna, og hjalp ikke meg, sier Jenny.

Gikk 10 km for langt

Som om det ikke var nok at begge ble skadet, var merkingen så dårlig, at de gikk seg vill i skiløypene. Da de var i mål fant de ut at de hadde gått en mil lengre, enn hva de egentlig skulle.

Diplom, Hauern

Til tross for skadene, ekteparet fullførte løpet.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Ekteparets datter, Elin Aasheim, som ga julepresangen til ekteparet, ønsker ikke å kritisere de som gikk raskt i løypa.

- De gikk jo i en konkurranse, men arrangørene visste at det var svært mange som var påmeldt, sier hun.

Beklager uhellet

Arrangørene av Hauer'n beklager at ekteparet fikk en smertefull slutt på skiløpet, og erkjenner at det kanskje er for mange som deltar.

- Vi har utvidet løpet, og nå deltar både aktive skiløpere, familier og ungdom. Det liker vi jo svært godt, men vi må se på hvordan vi løser dette neste år, sier Jens Myra, som er leder i organisasjonskomiteen for Hauer'n.

En av dem som har deltatt i Hauer'n flere år, er utenriksminister Jonas Gahr Støre. Han gikk det 42 kilomter lange skiløpet på 3.06,14 og det holdt til en 39. plass i klassen 46–50 år.