Skarp politiøvelse i Søndre Buskerud

Spesialtrente politifolk skal trene i Søndre Buskerud fra torsdag ettermiddag.

Politiet øver med våpen

Politidistriktene har egne utrykningsenheter som skal være godt trent for skarpe oppdrag. Øvelsen fortsetter utover kvelden og natta. Video: Harald Inderhaug

Øvelsen har vært planlagt lenge, og den har ingenting å gjøre med terrorhendelsene i Europa den siste tiden, ifølge operasjonsleder Christian Gulli ved Søndre Buskerud politidistrikt.

– Vi trener disse innsatsmannskapene jevnlig gjennom året for å kunne takle krevende situasjoner. Øvelsen er helt uavhengig av de tragiske hendelsene de siste dagene, sier Gulli.

Politifolkene inngår i politidistriktenes utrykningsenheter. De er bevæpnet og spesialutstyrt til å takle alle såkalte skarpe oppdrag.

Skjønner at folk er bekymret nå

Trusler

I oktober 2012 rykket store politistyrker ut i Drammen etter trusler mot NRK og politihuset. Det er blant annet slike oppdrag politiets utrykningsenheter trener på.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Øvelsen starter klokka fire i ettermiddag og vil foregå utover kvelden og natten. Gulli vil ikke si noe om hvor folk kan vente å møte på politiet, fordi deler av øvelsen skal være en overraskelse for mannskapene.

– De skal trene på blant annet skarp polititaktikk, med noe skyting og den slags, sier Gulli.

– Er det fare for at folk kan bli redde, etter alle nyhetene om terror i det siste?

– Vi har full forståelse for at folk er bekymret i disse dager. Derfor varsler vi tydelig at vi har en øvelse nå, sånn at folk skal vite at vi er ute. Skulle det være noe helt spesielt de reagerer på, ber vi om at de kontakter oss, sier Gulli.

Laster Twitter-innhold