– Ogier er ikke vant til å bli presset

Den finske rallyføreren Jari-Matti Latvala har vist Mads Østberg hvordan han skal slå suverene Sebastien Ogier. – Nå skal vi angripe fra start.

Mads Østberg

Mads Østberg skal angripe fra start i Rally Sardinia.

Foto: CITROEN RACING

For under Rally Argentina gikk Latvala til angrep på Sebastien Ogier – noe som førte til finsk seier.

– Det handler om å komme i en situasjon hvor en kan utfordre. Vi så det i Argentina da Jari-Matti kjørte fort. Han vippet Ogier av pinnen og det er litt av oppskriften. Vi skal presse han hardt fra start, da er det lettere å vippe han av pinnen, sier Mads Østberg til NRK.no.

– Så Ogier er ikke vant til å kjøre under press?

– Han er ikke vant til å bli pushet og når han er i en fight så er han definitivt mulig å oppnå, sier Østberg.

LES OGSÅ:

Plukket ut løpet før sesongen

Til helgen kjører Østberg VM-runden i Sardinia, og dette er et løp han på forhånd har pekt ut til å være et av løpene han skal prestere i.

– Dette er et løp jeg kjenner veldig godt. Vi kjørte dette løpet for første gang i 2007 og har mye erfaring her. I forkant av sesongen plukket vi ut dette løpet hvor vi kjører hardt fra start, forteller han.

Hans beste plassering i det italienske løpet er en fjerdeplass, og den kom i 2012.

– Det er et veldig teknisk løp og det er litt annerledes enn det er når vi kjører grusløp her hjemme. Det er ikke noe tydelig skog, men et er en del trær og det er litt tilfeldig hvor veien går veien går mellom dem. Noter er veldig viktig.

– Vi har terpet noter før reiste og vi starter med gjennomkjøringen i morgen.

Etter fem kjørte VM-runder ligger Citroën-fører Mads Østberg på en fjerdeplass i VM-sammendraget. Sebastien Ogier leder foran Jari-Matti Latvala og Andreas Mikkelsen. Samtlige kjører for Volkswagen.

Rally Sardinia starter torsdag og avsluttes søndag.