• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Humor
  • Distrikt

Nyheter

  • Nyhetssenter
  • Norge
  • Urix
  • Kultur
  • Livsstil
  • Viten
  • Dokumentar
  • Ytring
  • NRK Sápmi
  • NRK Kvensk

Sport

  • Sportsnyheter
  • Resultater
  • Sendeplan
  • Videoklipp

Distrikt

  • Agder
  • Innlandet
  • Møre og Romsdal
  • Nordland
  • Oslo og Viken
  • Rogaland
  • Troms og Finnmark
  • Trøndelag
  • Vestfold og Telemark
  • Vestland

Temasider

  • NRK Humor
  • NRK Mat
  • NRK Skole
  • NRKbeta

Info

  • Hjelp
  • Informasjon
Logg inn

  Oslo og Viken

  • TV
  • Radio
  • Tips 03030
  • Følg oss

Sjømix på grillen

Det er fullt mulig å fyre opp bål selv om det ikke er varmt i luften enda og det er verdt det hvis du hiver på denne sjømatblandingen.

Publisert 27.04.2006, kl. 14.57 Oppdatert 27.04.2006, kl. 16.30
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost
Publisert 27.04.2006, kl. 14.57 Oppdatert 27.04.2006, kl. 16.30

Artikkelen er flere år gammel.

Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Av:
Elizabeth Higson

Man kan plukke blant favoritter i valg av sjømat forteller Torstein Markhus fra Süd Øst.

Dette trenger du:

En frisk og sunn potetsalat

En frisk og sunn potetsalat

SJØMAT

1 hardanger ørret ca 600 - 700g

1 sjøkreps

8 hjerteskjell

salt og mye svart pepper

aluminiumsfolie

ESTRAGONSMØR

estragon

hvitløk

olje

smør

POTETSALAT

300g rattepotet

1/2 bunt asparges grønn

1 rødløk

litt purre

olivenolje

sitron

persille

salt og pepper

Slik gjør du:

Kok potetene og avkjøl dem før de blandes med asparges og oppkuttet rødløk. Bland sammen dressingen av olivenolje, sitron, persille, salt og pepper. Tilsett dressingen og strø purre over potetsalaten.

Lag estragonsmør ved å kjøre olje, hvitløk og estragon i en hurtigmixer. Tilsett smør, salt og pepper.

Del fisken i to og legg en bit på hvert folieark som er godt innsmurt med estragonsmør. Legg en god klatt med estragonsmør over sjømaten og pakk sammen foliet. Stek den på bålet/grillen i ca 10 og server med potetsalat ved siden av.

Dette ser kanskje avansert ut, men det er det faktisk ikke.

Dette ser kanskje avansert ut, men det er det faktisk ikke.

Publisert 27.04.2006, kl. 14.57 Oppdatert 27.04.2006, kl. 16.30
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Lunsjtips

Retro-lunsj

Et ekte økologisk luksussmørbrød

Mer om: Lunsjtips

NRK anbefaler

Det er lov å kjøre slik – men det frarådes

Dette synet fekk Lill til å skjøne at noko var alvorleg gale

Flere nyheter fra Oslo og Viken

Politi og motdemonstranter under SIAN-markering i Drammen.

Mindreårige innbrakt under Sian-demonstrasjon: – En trist dag for Drammen by

Hemsedal kommune gjorde tirsdag ettermiddag et hastetiltak: Nå blir det forbudt å ha flere enn fem gjester i påsken.

Flere koronasmittet etter fester i Hemsedal i påsken – ber folk teste seg

Bent Høie

Avvikler tiltak i 13 Viken-kommuner – 20 fortsetter som før

NRK Oslo og Viken

  • E-post:  osloogviken@nrk.no
  • Drammen:  32 27 22 00
  • Oslo:  22 80 82 50
  • Fredrikstad:  69 38 48 00
  • Regionredaktør:  Heidi Pleym
Norsk Presseforbund, logo.

Vi arbeider etter
Vær Varsom-plakatens regler
for god presseskikk.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.


Nyhetstips 03030 Nyhetsbrev

Kontakt

  • Om NRK
  • Kontakt NRK
  • Lisens
  • Publikum i NRK
  • Delta i NRK-programmer
  • Jobb i NRK
  • Presse

Hjelp

  • Brukerstøtte
  • Tilgjengelighet
  • Personvern
  • Informasjonskapsler (cookies)

Tjenester

  • Yr
  • NRK Skole

Produksjon

  • Eksterne produksjoner
  • Produksjonsfolka
  • Retningslinjer og design

Salg

  • Spons og salg
  • NRK Butikken
Til toppen
NRK Opphavsrett NRK © 2021 Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen Nettsjef: Hildegunn Soldal