Sjekk denne parkeringa!

Få parkeringsplasser kombinert med mange ansatte og elever fører til at det er trangt om plassen på Glemmen videregående skole i Fredrikstad.

Parkering Glemmen VGS

Slik så den ene parkeringsplassen til Glemmen VGS ut i dag.

Foto: Stein Engebretsen/Glemmen VGS

Skolen har to parkeringsplasser hvor folk kan parkere sine biler og mopeder. Men med 285 ansatte og nær 1300 elever blir det naturlig nok stor kamp om de få plassene.

Personal- og HMS-ansvarlig ved Glemmen, Espen Gresvik Schei sendte i dag ut en mail, der han ber om at folk parkerer slik at det ikke skaper problemer for andre kjørende – noe som er forståelig når man ser parkeringene på bildet over.

– Det var litt spesielt i dag. Det var derfor vi sendte ut denne mailen, og det ble en del latter blant lærerne, sier Gresvik Schei.

Ble sperret inne

Selv om dagens litt spesielle parkeringssituasjon er unntaket heller enn regelen, og mailen ble sendt ut som et eksempel på hvor ille det kan være, sier Gresvik Schei at det er et reelt problem med mange biler på liten plass.

– Dette er en stor institusjon, og vi har egentlig flere parkeringsplasser enn det vi er pålagt å ha. Men det blir litt snaut.

– Vi prøver å få inn så mange biler vi klarer. Så lenge det er fremkommelig og særlig utrykningskjøretøy kommer ut og inn, så skal vi ikke være så veldig nøye på at folk er innenfor de hvite stripene, sier Gresvik Schei.

Aleksander Solbrekke er en av elevene som kjører ofte til skolen, og kommer gjerne tidligere for å være sikker på å få plass.

Han fikk bilen sin sperret inne i dag, og sier at det ofte er problemer med å finne en ledig parkeringsplass – nettopp på grunn av oppmerkingen.

– Jeg skjønner egentlig ikke hva folk tenker med, det er snakk om først meg selv, og så meg selv for å si det sånn. Man kan vel si det at det selvfølgelig ikke skal skje, men grunnen til at det skjer er på grunn av at oppmerkinga ikke synes.