Hopp til innhold

Sjarmørsvindler anmeldt igjen

En to ganger bedrageridømt mann fra Sarpsborg etterforskes nå på nytt. Igjen skal han ha lurt penger fra kvinner han sjekker opp via internett.


Anmeldelsen kommer fra mossekvinnen Eirhild Pehrsen, som brått gjenkjente kjæresten hun trodde het Thomas i en avisartikkel søndag. (se faksimile av Dagbladet 13.10.2010)

- Det var helt forferdelig. Jeg ble svimmel, bakken forsvant under bena på meg da jeg så artikkelen i avisa, sier hun.


Storbedrager

34-åringen hun møtte via internett har to dommer for bedrageri mot til sammen 16 kvinner, og har sonet i fengsel.

– Det er jo ille at han bare kan fortsette og fortsette. Jeg håper han får en straff som virkelig svir denne gangen, slik at ikke flere blir svindlet, sier Pehrsen.

De planla en fremtid sammen, og hun ga ham penger til depositum på en bil.

– Jeg burde lyttet til magefølelsen min, men han var jo både snill og sjarmerende. Jeg hadde ingen grunn til å ikke tro på det han fortalte om jobben og livet sitt, sier hun.

Oppfordrer andre

Etter det såre sjokket søndag er hun nå klar for å advare andre, og har ingen medlidenhet med den arbeidsløse bedrageren hun trodde var en varm og snill person som jobbet på redningsskøyta.

- Han burde stå i gapestokk, spør du meg, sier hun til NRK Østfold.

Mannen, som blir identifisert i flere avisartikler, ble løslatt etter avhør tirsdag. Nå skal politiet vurdere om og hvilken tiltale det kan ende med. Pehrsen oppfordrer andre eventuelle offer om å melde fra.

- Det er kanskje flaut, men det er bare å hoppe i det. Jo fler som melder fra til politiet, jo større er sjansen for at han blir stoppet, sier hun.