Sjåfør fastklemt under lastebil – fraktes i luftambulanse

En lastebilsjåfør blir fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse med alvorlige skader. Lastebilen veltet og sjåføren ble liggende fastklemt under kjøretøyet.

Hurum, lastebil veltet

Sjåføren ble liggende fastklemt under lastebilen i nesten en time. Han skal ha vært ved bevissthet, men klagd over sterke smerter.

Foto: AZAD RAZAI

– Det ser ut til at lastebilen har vært utenfor veibanen, prøvd å hente seg inn igjen, for så å ha mistet kontrollen, forteller operasjonsleder i Sør-Øst politi Ole Kamben.

Lastebilen veltet i Sætrebakken i Hurum. Sjåføren havnet under bilen, og ble liggende fastklemt ved passasjersiden i nesten en time.

Sjåføren er nå frigjort og blir sendt til Ullevål sykehus med luftambulanse. Mannen skal være ved bevissthet, men har store smerter. Politiet beskriver skaden som alvorlig.

Ifølge operasjonsleder Kamben skal det ikke ha vært noen andre kjøretøy involvert.

Lastebilen skal ha kjørt i retning Klokkarstua, fra Sætre.

Hurum, lastebil veltet

Lastebilen sperret veien i Sætrebakken i Hurum.

Foto: AZAD RAZAI

Ulykkesanalysegruppen (UAG) fra Statens vegvesen er på ulykkesstedet for å gjøre undersøkelser. Fylkesvei 289 vil være stengt en stund fremover.

Innsatsleder på stedet, Asbjørn Løvoll, forteller at de trolig vil holde på med undersøkelser en stund utover kvelden.

– Årsaken til at sjåføren mistet kontrollen er uvisst, sier Løvoll.

Brannvesenet var tidlig på stedet og måtte bidra med å heve kjøretøyet og frigjøre mannen. De la løfteputer under lastebilen slik at ambulansepersonell kom til.