Hopp til innhold

Siktet mann avhøres tirsdag

Politiet vet fortsatt ikke om den siktede mannen hadde en relasjon til det fornærmede ekteparet som ble knivstukket mandag kveld.

Knivstikking i Askim

To personer ble knivstukket i sitt eget hjem i Askim mandag kveld.

Foto: Freddie Larsen

Begge ofrene etter knivstikkingen i Askim i går kveld er operert, og skal forklare seg for politiet, det forteller jourhavende jurist Lars Østbye i Follo politidistrikt.

Politiet kan foreløpig ikke si mer om handlingsforløpet.

– Det er fremdeles ikke kjent om siktede hadde en relasjon til de fornærmede. Avhørene av de fornærmede er ikke ferdig, og vi avhører fremdeles naboer, sier Østbye til NRK.

Mann siktet

En lokal mann i 30-årene ble i går pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse. Han sitter nå i arresten på politihuset i Ski, og blir sannsynligvis avhøres av politiet i løpet av dagen.

– Vi fortsetter arbeidet utover dagen og kvelden med å innhente mest mulig av opplysninger for å kartlegge hendelsesforløpet og en eventuell bakgrunn for hendelsen. En avgjørelse om eventuell varetektsfengsling tas i morgen, sier Per Fjell politioverbetjent ved Indre Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Politiet påpeker at de fremdeles er i en tidlig fase av etterforskningen.

Det var en mann i 70-årene og en kvinne i 40-årene som ble knivstukket i sitt eget hjem i Askim i går kveld. De to er fremdeles innlagt på sykehus.

Paret har også et barn som skal ha vært på adressen da hendelsen skjedde. Barnet skal ikke ha vært involvert i selve situasjonen, skriver Smaalenenes Avis.