Siktet for falsk forklaring etter brann i asylmottak

En av beboerne på Hemsedal statlige mottak er pågrepet og siktet for falsk forklaring, melder Dagbladet.

Brann på asylmottak i Hemsedal

Natt til 11. november begynte det å brenne i asylmottaket på Tuv i Hemsedal. Ingen personer ble skadet i brannen.

Foto: Hallgrim Ødegård / NRK

– Avhør og andre deler av etterforskningen har avdekt at forklaringen ikke stemmer, sier politiadvokat i Nordre Buskerud politidistrikt, Per Thomas Omholt, til Dagbladet.

Per Thomas Omholt

Politiadvokat Per Thomas Omholt.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Han ønsker ikke å si noe om hva mannen har forklart i avhør.

– Foreløpig sitter han i arrest, og så må vi undersøke omstendighetene for hvorfor han gjør det. Det kan være for å dekke til andre ting enn en brann, forklarer Omholt.

Han forteller at politiet har flere teorier om brannårsak som de sjekker ut, men at de ikke ønsker å gå ut med disse i media.

162 ble evakuert

Det var natt til onsdag 11. november det begynte å brenne i Hemsedal statlige mottak. Et administrasjonsbygg ble totalskadd, og 162 beboere ble evakuert fra mottaket.

Kripos har gjort sine undersøkelser på branntomta. En uke etter brannen sendte politiet ut en pressemelding der de skrev at de startet en omfattende etterforskning etter brannen. Blant annet ba de alle bilister som kjørte riksvei 52 mellom midnatt og klokken fem på morgenen om å ta kontakt.

I tillegg har politiet hentet digitale spor og gjennomført mange avhør etter brannen.

Boligdelen av asylmottaket på Tuv i Hemsedal ble ikke skadet, og ledelsen ved mottaket har tidligere uttalt at de ønsker å gjenåpne så fort som mulig.