Hopp til innhold

Siktet for drapsforsøk etter ulykke på E6

En 34 år gammel mann er siktet for drapsforsøk og grov vold etter at to kvinner ble kritisk skadet i en ulykke på E6 i Sarpsborg torsdag.

Alvorlig ulykke på E6 i Sarpsborg

Ulykken skjedde på E6 ved Grålum i Sarpsborg.

Foto: Petter Larsson/NRK

Det er mannens forsvarer Harald Otterstad som bekrefter siktelsene til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Min klient er siktet for ett drapsforsøk og ett tilfelle av grov kroppsskade, sier Otterstad til avisen.

Ulykken skjedde på E6 i Sarpsborg torsdag formiddag. Vitner har fortalt politiet at mannens bil holdt svært høy hastighet sørover på E6, før den kolliderte med en annen bil.

Politiet sa torsdag at ulykken fremsto som en villet handling fra 34-åringens side.

– Når vi har gått til det steget å sikte ham for dette, så ligger det i saken at dette er noe utover en ordinær trafikkulykke. Men jeg ønsker ikke å gå i detalj på hva vi bygger de vurderingene på, sier politiadvokat Linda Tengesdal i Øst politidistrikt sier til NRK.

Siktet for drapsforsøk mot kona

To kvinner ble betegnet som kritisk skadd etter ulykken. Mannens kone var passasjer i bilen, mens den andre, en kvinne i slutten av 30-årene, var fører av bilen som ble påkjørt.

34-åringen er siktet for drapsforsøk mot kona og grov vold mot kvinnen i 30-årene.

– Passasjeren i bilen til siktede er innlagt på Sykehuset Østfold og har det etter forholdene greit. Sjåføren av bilen som ble påkjørt bakfra er innlagt på Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader, sier Tengesdal.

Den siktede mannen ble fredag varetektsfengslet i fire uker. To av dem med brev- og besøksforbud.

– Om mannens helsetilstand tillater det, planlegges det for avhør av ham i løpet av fredag. Den videre etterforskingen vil søke å belyse hendelsesforløp og foranledning, sier politiadvokaten.

Alvorlig ulykke på E6 i Sarpsborg.

Det var store materielle skader på den ene bilen etter ulykken. Sjåføren ble sittende fastklemt.

Foto: Freddie Larsen

– I svært dårlig form

Den siktede mannen ble pågrepet av politiet et lite stykke fra der ulykken skjedde. Vitner hadde sett ham løpe sørover på E6 etter ulykken.

Han ble lagt inn på sykehus etter pågripelsen. Otterstad har besøkt sin klient og sier til NRK at foreløpig ikke har vært i stand til å gjennomføre avhør.

Harald Otterstad om Grålum-mistenkte

Advokat Harald Otterstad er oppnevnt som forsvarer for 34-åringen.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Han er i svært dårlig form, så jeg er ikke sikker på om dette fremstår som helt klart for ham. Legene på sykehuset skal vurdere om han i det hele tatt er i stand til å avgi en forklaring, sier han.

Bilder fra ulykkesstedet viser store materielle skader på den ene bilen. Flere bildeler ble liggende spredt utover et stort område.

Politiet har sikret seg videoopptak som kan vise hendelsesforløpet. Tengesdal sier at de har satt store ressurser på å oppklare saken.

– Det er planlagt en rekke avhør i dag. Dette skjedde på E6, så det er mange som har sett hele eller deler av dette. Vi jobber med å få kartlagt hele hendelsesforløpet, sier hun.