Hopp til innhold

Sikret kontrakt med Boeing

Selskapet Norsk Titanium på Ringerike har signert kontrakt med flyprodusenten Boeing.

Norsk Titanium

Titaniumproduksjon på Eggemoen.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Ny teknologi

I 2014 skrev NRK at Norsk Titanium på Eggemoen tok i bruk en ny type teknologi for å produsere titan. Med den nye teknologien kunne titankomponentene lages med langt mindre svinn enn tidligere. I 2014 håpet de på å levere deler til blant annet amerikansk fly- og forsvarsindustri innen to år.

Nå har det blitt en realitet, og flyprodusenten Boeing har sikret seg kontrakt om leveranse av titaniumkomponenter, skriver Ringerikes blad.

Gode nyheter for Ringerike

Fly letter fra rullebanen

Flyprodusenten Boeing har signert kontrakt med Norsk Titanium.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Produksjonen skal foregå utenfor Norge, men ledelsen forsikrer at kontrakten også er gode nyheter for anlegget for Ringerike. Dette vil skape internasjonal anerkjennelse for Norge og Ringerike. I tillegg til at antall arbeidsplasser i regionen vil øke, mener markedsdirektør Chip Yates.

– Norsk Titanium etablerer seg raskt internasjonalt, og har signert store kontrakter knyttet til det nye produksjonsanlegget i New York, sier Yates til Ringerikes blad.

Forblir et norsk selskap

– Men vi forblir et norsk selskap, og er forpliktet til å øke innen ingeniørskap, forskning, utvikling og andre områder på Eggemoen. I første halvdel av 2016 har vi økt med omkring 20 godt betalte stillinger, og har startet på en ny bygning for å fortsette økningen i driften i Norge.