Signalanlegget skadet under skinne-fiksing

De hardt prøvede pendlerne på Østfoldbanen får nye forsinkelser onsdag ettermiddag.

Utbedringer Bane Nor

FEIL: Tirsdag jobbet Bane Nor med å rette en feil på skinnene på Moss stasjon. Det medførte en ny feil som skaper problemer onsdag.

Foto: NRK

– Det er buss for tog mellom Moss og Kambo for lokaltogene. Toget mellom Oslo og Halden går som normalt, men blir forsinket på grunn av saktekjøring mellom Moss og Sandbukta, sier pressevakt Marianne Henriksen i Bane Nor.

Mandag sporet et tog av og skadet skinnene inne på den trafikkerte Moss stasjon. Tirsdag og natt til onsdag jobbet arbeiderne med å bytte ut en del av skinnene. Det førte til enkelte forsinkelser for togene.

Men under arbeidet har det skjedd en ny skade.

Venter ny oppdatering

Denne gang var det signalanlegget som ble skadet.

– Mens vi skiftet ut svillene, ble noen kabler skadet. Dermed er det telefonkjøring og saktegående trafikk, sier pressevakt Marianne Henriksen i Bane Nor.

Det er ikke avklart hvor lang tid det vil ta å rette opp den nye feilen. Bane Nor vil komme med en ny oppdatering klokken 18.

– Det er vanskelig å si når arbeidene vil være ferdige, sier Henriksen.

Tog til Moss

AVSPORING: Et tog sporet av inne på Moss stasjon og skadet svillene mandag ettermiddag.

Foto: DAN KÅRE ENGEBRETSEN / NRK

Mer trafikk i problem-år

2018 var et krevende år for pendlerne på Østfoldbanen. Først skapte en snørik vinter feil og forsinkelser, før den varme sommeren skapte nye problemer.

Da NSB nylig la frem sin årsrapport, skrev de at togtilbudet på strekningen ikke var godt nok.

Tross feilene økte trafikken på Østfoldbanen fra 2017 til 2018. 1,6 millioner passasjerer reiste med regiontogene fra januar til august i fjor – 8,3 prosent flere enn året før. I tillegg kom de som reiste med lokaltogene.