Hopp til innhold

Sier nei til private aktører

Styrelederen for Helse Sør-Øst avviser forslaget om at private skal kunne overta det påbegynte sykehotellet ved Radiumhospitalet. Fem aktører er interessert i å fullføre prosjektet.

Det planlagte sykehotellet
Foto: Illustrasjon: Peab

Prosjektet ble stoppet da byggeprosessen var godt i gang i januar. Hele fem aktører har meldt sin interesse for å overta prosjektet.

Se nett-TV: Fra Dagsrevyen 17. april 08

Et nytt sykehotell skulle tatt form på toppen av strålebygget på Radiumhospitalet. Men i januar, like før de skulle sette i gang med byggingen, ble det full stopp. Senere måtte direktør Åge Danielsen gå fordi han ga klarsignal uten at byggingen var formelt godkjent.

Les: Åge Danielsen fikk sparken

Sykehotellet skulle etter planen brukes av kreftpasienter som får strålebehandling på Radiumhospitalet på dagtid.

- Må drive i mange år

Hanne Harlem
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

I går kveld sa styret i Helse Sør-Øst endelig nei til at sykehotellet skulle bygges. I dag sier styrelederen også nei til at private kan overta og fullføre prosjektet.

Les: Nei til sykehotell

- Så lenge de ikke har tenkt å både gi oss og drifte dette gratis for oss i mange mange år framover, slik at det ikke koster oss noe, er vår prioriteringskonflikt den samme, sier styreleder Hanne Harlem.

Hun sier at i den prioriteringen de har gjort, er ikke sykehotell på Radiumhospitalet så viktig i forhold til allt det andre de er nødt til å gjøre.

- Det er andre ting som er viktigere for pasientene i vår region, sier Harlem.

- Endrer ingen ting

Hun mener at så lenge de må betale for leie av hotellplasser, endrer ikke dette noe, selv om det er private som driver hotellet.

I alt fem aktører har meldt fra at de er interesserte i å ta over prosjektet, fullføre det og drive sykehotellet. Blant dem er Petter Stordalen i Choice og investoren Arthur Buchardt.

Buchardt har bedt om et møte med Helse Sør-Øst for å diskutere saken. Og styret ved sykehuset skal drøfte byggesaken på et møte 7. mai. Først da blir det klart hva som blir den endelige løsningen på denne saken.

Bjelker og søyler ligger klare

Entreprenøren Peab har engasjert en rekke underleverandører til prosjektet. På Flisa i Hedmark har en av dem, Contiga, liggende store mengder med søyler og bjelker som forlengst skulle vært i bruk i byggingen av sykehotellet på Radiumhospitalet i Oslo.

- Vi skulle begynne montasjearbeidene i begynnelsen av januar og fikk stoppordre en uke før vi skulle begynne å montere. Jeg kan ikke forstå at de skal bruke så mye penger uten at det blir noe ut av det, sier Raymond Rotberget prosjektleder i Contiga.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus.

Les også:

Nytt nei til sykehotell

- La private drive pasienthotellet

Peab truer med søksmål