Hopp til innhold

Shaaban soleklar på landslagsplass

FFKs svenske keeper Rami Shaaban er Sveriges ubestridte førstevalg i EM-kvalifiseringskampene. Den argeste konkurrenten er skadet.

Rami Shaaban

Rami Shaabans argeste konkurrent til keeperplassen på landslaget, Andreas Isaksson, er igjen skadet. Trolig vil landslagssjef Lars Lagerbäck til å la Rami Shaaban regjere på keeperplass slik det har vært i de fleste av Sveriges EM-kvalifiseringskamper.

Foto: FRANCESCO SPOTORNO / REUTERS

FFKs keeper Rami Shaaban har gjort flere svært gode kamper i årets Tippeliga.

Han har fra før av spilt glimrende på det svenske landslaget de gangene han har fått sjansen, helt siden han gjorde viktige innhopp under VM i Tyskland i fjor.

Shaaban har underveis i Sveriges trenings- og EM-kamper markert seg med stor autoritet.

Isaksson skadet

Nå er Shaabans viktigste rival til keeperplassen Andreas Isaksson (26) atter en gang skadet.

Manchester Citys  gode keeper var også skadet under store deler av fjoråret og i våres, og fikk ikke spilt seg inn på klubblaget igjen. Dermed ble det heller ikke landslagsspill på ham.

Isaksson har nå fått en sprekk i tommelbenet, og går glipp av den første måneden i Premier league, som starter den 11. august.

26-åringen, som nettopp har fått tre svenske trenere med Svennis i spissen, gikk glipp av lørdagens kamp mot Valencia, da City tapte 0-1.

Også Isakssons reservekeeper, Joe Hart, er skadet og mot  Valencia var det derfor den gamle United-målvakten Peter Schmeichels sønn, Kasper, som stod hele kampen for City.

Sven-Göran Eriksson har meldt at han er på jakt etter enda en keeper før seriestarten mot West Ham.  

Angrep dommer Herbert Fandel

Den danske fotballsupporteren sørget for at det sportslige kom i bakgrunnen, da han overfalt dommer Herbert Fandel i kampen mellom Danmark og Sverige i Parken i København den 2. juni i år. Nå møtes de to lagene igjen, denne gang på svensk jord.

Foto: Khan Tariq Mikkel / AP

Sverige-Danmark

Den neste EM-kvalifiseringskampen for Sverige går mot Danmark.

Rent bortsett fra det sportslige, var det oppstusset som fulgte under og etter kampen mellom de to lagene i Parken i København, da en dansk supporter bosatt i Sverige angrep dommeren, som kom mest i fokus.

Den 8. september spiller Sverige hjemmekamp mot Danmark på Råsunda. 

Den svenske landslagssjefen Lars Lagerbäck kommer sannsynligvis til å la Rami Shaaban regjere på keeperplass slik det har vært i  EM-kvalifiseringskampene mot Litauen, Liechtenstein, Spania og  Island, melder svenske medier.

Sverige leder sin gruppe med 16 poeng på sju spilte kamper foran Spania (15/7) og Nord-Irland (13 poeng på 6 kamper).