Hopp til innhold

Setter ned foten for redningsaksjon

Både håndballforbundet og flere eliteserieklubber har vist interesse for å hjelpe Halden til å fullføre sesongen. Nå sier bobestyreren nei.

Ole Richard Holm-Olsen

FÅR IKKE FORTSETTE: Bobestyrer Ole Richard Holm-Olsen ser ikke at noen kan komme med økonomiske garantier som gjør at Haldens eliteserielag i håndball kan fullføre sesongen.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– For at bobestyrer skulle videreført dette, måtte det vært en betydelig økonomisk gevinst for konkursboet. Kreditorene skulle hatt noe å tjene på det. Det ser jeg ikke at er sannsynlig, sier Ole Richard Holm-Olsen.

Som bobestyrer etter at Halden Håndballklubb slo seg konkurs tirsdag, sitter han på nøkkelen til om eliteserielaget i håndball får spille årets seks siste kamper.

Tidligere i dag skrev NRK at både håndballforbundet og flere klubber har vist interesse for å hjelpe Halden økonomisk til å spille resten av kampene denne sesongen.

Nå sier altså bobestyreren nei.

– Det er riktig at det har kommet tilbud om penger fra både håndballforbundet og andre eliteserieklubber, men ikke garantier i et så stort omfang at det forsvarer at boet skal gjøre det, sier Holm-Olsen.

Opptatt av rettferdighet

Siden konkursen i går har Norsk Topphåndball og håndballforbundet diskutert hvordan de kan hjelpe Halden til å fullføre sesongen.

Daglig leder Hein W. Barthold i Norsk Topphåndball sier viljen til å hjelpe klubben er stor, men at avgjørelsen om Haldens sesong kan reddes må tas i løpet av dagen.

– Vi har sett på forskjellige løsninger. Siden det er første gang en klubb blir slått konkurs midt i sesongen, så må vi se på hva som er fair for de andre lagene, sier Barthold.

En av vurderingene når de skal vurdere hvor langt de vil strekke seg for å hjelpe Halden til å gjennomføre sesongen, er om de seks lagene som eventuelt skal møte Halden resten av sesongen vil ha en fordel fordi Halden ikke klarer å stille med et toppmotivert og godt forberedt lag.

– Alle lagene ønsker at alle skal gjennomføre sine 22 kamper, men under like forhold, sier Barthold.

PS: Halden Håndballklubbs neste kamp skulle etter planen vært mot bunnlaget Rælingen førstkommende søndag.

Håndball Halden

NEDTUR: Det er to år siden Halden spilte cupfinale mot Larvik. Nå er eventyret på toppnivå over.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix