Hopp til innhold

Setter inn kriseteam

Nittedal kommune stiller med kriseteamet for å bistå foreldre i overgrepssaken ved Hagen skole.

Hagen skole
Foto: NRK

Foreldre med barn på Hagen skole i Nittedal får i dag mulighet til samtaler med fagfolk fra kommunens kriseteam.

I går ble det kjent at en lærer ved skolen er varektektsfengslet siktet for seksuelt overgep på en elev, samtidig som politiet tror han kan ha forgrepet seg på flere.

- Jeg ser på dette som en svært alvorlig sak for alle oss som på en eller annen måte har befatning med den, sier rådmann i Nittedal, Jorun Gjørwad, om ovegrepssaken som nå ryster kommunen.

- Gjør det vi kan

Gjørwad sier kommunen nå gjør det den kan for å bistå engstelige foreldre med barn på Hagen skole i Hakadal.

I går ble det kjent at en av skolens lærere er varetektsfengslet siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på en elev.

 

Ellen Lühr, rektor ved Hagen skole
Foto: Svein Ove Hansli / NRK

Poltiet antydet i går at flere elever kan ha blitt misbrukt av mannen. Politiet har lovet en pressemelding med mer informasjon senere i dag.

Rektor ved Hagen skole, Ellen Lühr, fortalte i går at den siktede mannlige læreren ble suspendert fra sin stilling 22. mai.

- Det er en lærer som er suspendert på grunn av et forhold som er under etterforsking av politiet. Vi har satt inn en ny lærer i klassen, og forsøker å ta så mye hensyn som mulig til foreldrene, elevene og de andre ansatte, sa Lühr til NRK Østlandssendingen.

Fagfolk vil bistå foreldrene

På et foreldremøte for den aktuelle klassen vil kommunen stille med fagfolk som skal hjelpe foreldrene og svare på de spørsmål de måtte ha, sier rådmann Jorun Gjørwad.

- Kompetente fagpersoner kommer til å delta. Vi har en kriseberedskap i kommunen for slike saker. Vi har en psykiatritjeneste, en bedriftshelsetjeneste, en pedagogisk-psykiatrisk rådgivningstjeneste, og de bruker det personell som de har behov for i denne saken. Vi har også helsepersonell og kirken, så her er mange personer i beredskap, sier Gjørwad til NRK Østlandssendingen.