Sender bildene sine gratis

Nå skal turistene sende tung data gratis hjem fra Geilo. Før har dette vært styggdyrt.

Turistsjef Pål Knutsson Medhus

– Gratis trådløst nett er god markedsføring, mener turistsjef Pål Knutsson Medhus.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

I løpet av høsten skal det bygges ut ti tilknytningspunkter for trådløs datatrafikk fra Geilo. Disse punktene vil hjelpe turister og andre som trenger det å sende tung data som bilder og videoer gratis fra Geilo til utlandet.

Slik trafikk sendt via vanlige norske nettselskaper er svært dyrt, noe turistene reagerer på. Geilo er et av de første turiststedene som installerer et slikt tilbud, sier turistsjef Pål Knutsson Medhus.

Les også:

Mange reagerer på prisen

Turistjefen forteller at mange reagerer på den stive prisen på utlandsforsendelser via NetCom og Telenor fra Norge.

– Derfor har vi allerede bygget tre prøvepunkter som har vært i full drift denne sommeren. De er gratis for alle brukere, sier Medhus.

Hvis noen reiser til ei strand, og vil sende et bilde hjem, så kan det fort koste 15-20 kroner

turistsjef Pål Knutsson Medhus

– Det er veldig bra med dekning, både på 3G og 4G. Det ser bra ut på displayet, det. Men spesielt for utlendingene blir det veldig dyrt å bruke disse nettverkene. Hvis noen reiser til ei strand, og vil sende et bilde hjem, så kan det fort koste 15 - 20 kroner. Skal du begynne å surfe og lese nyheter på nettet, så går taksameteret svært fort, sier Medhus.

– God markedsføring

Foreløpig har Geilo fått tre trådløse tilkoblingspunkter der alle kan sende gratis data, også til utlandet. Dette har allerede blitt svært populært, noe som gjør at Geilo bygger ut mellom fem og sju nye punkter i løpet av høsten. Spesielt kommer de nye punktene i områder der det er dårlig dekning på 3G og 4G.

– Det er viktig for oss å legge til rette, slik at vi har gratis trådløse tilkoblingspunkter til våre gjester. Hvis Pierre Robert fra indre Lyon skal sende et bilde fra en eller annen nut i denne kommunen, så er det utrolig fin markedsføring for oss. Det tror folk mye mer på enn hvis et markedsføringsselskap skal si noe med store bokstaver.

Les også:

Nå venter Pål Knutsson Medhus på statistikken for juli, en måned det har vært svært mange turister på Geilo.

– På dager da det skjer ting, for eksempel under landskappleiken, så var det store mengder med bilder og materiale som forsvant opp og ut i verden. Sjelden har det vært så mye folk i Geilo som i denne måneden, så kanskje setter vi ny rekord med opplasting av megabyte opp i cyber space, sier turistsjefen.

Geilo stasjon

Herfra kan du sende bilder gratis via trådløst nett.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK