Sekspoengskamp mot Start

Sarpsborg 08-treneren tror presset er større på nedrykkstruede Start enn på eget lag før bunnoppgjøret.

LSK - Sarpsborg 08

GLEDER SEG TIL SØR-ARENA-OPPGJØRET. Roar Johansen (foran) og spillerne i Sarpsborg 08 tror presset er større på Start, enn på eget lag før bunnkampen.

Foto: Vidar Tangerud

Til søndagens nøkkelkamp mot Start, kan Sarpsborg 08-supporterne vente seg et heltent bortelag i Kristiansand, skriver klubben på egne nettsider.

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen, sier han ikke opplever noe stort press, selv om Østfold-klubben ligger nest sist på tabellen, og ikke har vunnet en kamp i Eliteserien på tre måneder.

- Vi føler ikke noe press utover det vi legger på oss selv. Det har vært et slags prøveår, og vi har vist at vi kan henge med.

Det er selvsagt ikke gledelig at resultatene i det siste har vært som de har, men det skal vi snu snarest, sier Johansen på sarpsborg08.no.

Les også:

Mons Ivar Mjelde

INGEN SUKSESS. Mons Ivar Mjelde tok over et synkende Start-skip midt i sesongen, men Kristiansands-laget fortsetter å tape.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

To bunnlag

Det er to lag, som har slitt med å skaffe seg poeng, som søndag møtes på Sør-Arena.

Start innehar den desiderte bunnplassen i Eliteserien med sine fattige 14 poeng, mens Sarpsborg 08 ligger på plassen over med 16 innkasserte poeng på 19 kamper.

Start har byttet ut treneren i løpet av sesongen, men Mons Ivar Mjelde ser ikke ut til å ha hatt noen magisk effekt på Kristiansands-laget, som har forsatt å tape etter at han tok over.

I Sarpsborg er tonen en annen, og det avvises kategorisk at Roar Johansen står i fare for å få sparken.

Klubbledelsen jobber med å finne løsninger for å bygge opp et mer solid støtteapparat rundt Johansen.

Les også:

LSK - Sarpsborg 08

BUNN MOT BUNN. Start med 14 poeng på 20 kamper, tar imot Sarpsborg 08 med to poeng mer på 19 spilte kamper i det absolutte bunnskiktet i Eliteserien 2011.

Foto: Vidar Tangerud

- Større press på Start

Kampen i seg selv, bare gleder Roar Johansen og spillerne seg til, for presset er nemlig større på Start, mener Sarpsborg08-treneren.

- Det tror jeg blir en veldig artig kamp med et Start som har skikkelig press på seg, mot et Sarpsborg 08 som gleder seg noe hinsides til å reise seg.

For Start er det mye verre å rykke ned, sier Johansen.

Med det mener han ikke at det er greit at Sarpsborg 08 gjør det.

- Nei, på ingen måte. Vi skal gjøre det som står i vår makt for å karre oss fast, og jeg er bestemt på at vi klarer det.

Men om så ikke skulle skje, noe vi selvsagt skal gi alt for at ikke skjer, så står vi godt rystet til å komme fort opp igjen. Vi har spillere på kontrakt og en sulten gruppe. Men som sagt; vi skal klare dette, konstaterer Johansen overfor sarpsborg08.no