Seks siktet for drapsforsøk på kvinne (18) i Oppegård – alle er i familie

Kvinnen ble sendt til sykehus etter voldshendelse tirsdag kveld. Alle de siktede er i familie med offeret, noen av dem er mindreårige.

Krimtekniker på Greverud

KVINNE FORSØKT DREPT: En av politiets teknikere på stedet.

Foto: bård nafstad / nrk

Politiet fikk melding om en voldshendelse på Greverud i Oppegård i Akershus ved 19-tiden tirsdag. Offeret var en 18 år gammel kvinne.

Rikke Hallgren

Politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

– Kvinnen ble fraktet til sykehus. Hun var svært alvorlig skadet, men er operert og utenfor livsfare, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt.

– Voldsepisoden skjedde utenfor boligen. Vi har pågrepet seks personer. Alle er i familie med fornærmede. Samtlige er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier Hallgren.

Erkjenner ikke straffskyld

I alder er de siktede fra mindreårige til godt voksne, ifølge politiet. Tre av dem har doble statsborgerskap, det vil si norsk og et utenlandsk.

– Noen av dem er under 18 år og den eller de eldste er 45. Vi har derfor involvert barnevernet og de mindreårige blir avhørt av folk som har kompetanse til å avhøre mindreårige, sier Hallgren.

NRK har vært i kontakt med flere av forsvarerne. Trond Dyvik er forsvarer til en av de mindreårige og forteller at hans klient ikke erkjenner straffskyld. De andre forsvarerne vet ikke hvordan sine klienter stiller seg til siktelsen.

Kommunen følger opp

Det kommunale kriseteamet i Oppegård kommune er varslet og bistår i saken.

Thomas Sjøvold

Ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård.

– Kommunen følger opp familien, sier ordfører Thomas Sjøvold til NRK. Han sier at kriseteamet yter helsetjenester, uten at han vil gå i dybden om hva det innebærer.

– Det er en omfattende tiltakspakke med bistand til de berørte. Utover det er det politiet som håndterer saken, sier ordføreren.

Også rådmann Lars Henrik Bøhler sier at kriseteamet bistår familien, men at han ikke kan gi noe mer informasjon før han har vært i møte med politiet og andre i kommunen.

Mulig varetektsfengsling

Politiet ønsker ikke å si noe om mulig motiv for ugjerningen.

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen og jobber med å få klarhet i hva som har hendt, sier politioverbetjent Hallgren.

Hun sier at politiet fortsetter den tekniske etterforskningen og avhør av pågrepne og vitner utover dagen.

Det ligger an til at politiet vil fremstille de siktede for varetektsfengsling senere denne uka.

Laster kart, vennligst vent...

Drapsforsøket skjedde på Greverud i Oppegård.