Seks halliksiktede blir i fengsel

Politiet mener de seks sammen med fire andre organiserte bulgarske kvinner til prostitusjon i Norge.

Det var i midten av mai at politiet gikk til aksjon mot det de mener er et omfattende halliknettverk. Ti personer ble pågrepet og med unntak av én har alle sittet i varetekt siden pågripelsen for to måneder siden - mens politiet har etterforsket saken.

I dag ble varetektsfengslingen forlenget med fire uker for seks av de siktede. Tre personer ble sluppet fri, én av dem fordi politiet mener bevisene mot kvinnen ikke er gode nok til å holde henne fengslet, og to av dem fordi politiet ikke frykter bevisforspillelse eller at de skal reise fra landet.

Siktelsen opprettholdes imidlertid mot alle.

Menneskehandel

Én av de fengslede er også siktet for menneskehandel. Han ble anmeldt til politiet av en bulgarsk kvinne og er siktet for å ha misbrukt hennes sårbare og vanskelige situasjon i hjemlandet til å utnytte henne til prostitusjon i Norge.

To av de siktede mennene er nordmenn, mens ytterligere tre har norsk statsborgerskap, men er fra Tyrkia. I tillegg er en bulgarsk og en tyrkisk mann siktet i saken.

De tre kvinnene er alle bulgarske og skal ha hatt mer organisatoriske roller. De skal både ha prostituert seg selv og ha fungert som horemammaer i ligaen.