Seier på hjemmebane

Han fikk sin første motorsykkel som femåring. I helgen fikk Martin Kongsland Karlsen betaling for mye trening og tok gull på hjemmebane i Hvervenbukta.

Trial

Martin Kongsland Karlsen i aksjon i junior-NM i Hvervenbukta.

Foto: Per Tellef Arning

NM i trial ble lørdag kjørt på Osloungdommens Motorsenter ved Hvervenbukta i Oslo. 17 år gamle Martin Kongsland Karlsen er en hardtsatsende juniorkjører fra arrangørklubben.

– Jeg fikk den første motorsykkelen da jeg var fem år, men har satsa ordentlig de tre, fire siste årene, forteller han.

Nordisk mester

Det betyr omtrent ti timer kjøring og ti timer fysisk trening hver uke.

– I år så greide jeg å vinne juniorklassen i nordisk mesterskap. Jeg fikk en tredjeplass i NM for to år siden, andreplass i fjor og da er det klart hva som var målet i år, fortsetter han.

Martin Kongsland Karlsen var egentlig ikke så veldig fornøyd med at mesterskapet gikk på hjemmebane.

– Det er mange som sier det er en fordel å kjøre på hjemmebane, men jeg synes egentlig ikke det. Det blir litt ekstra press, avslutter han.

Jr NM trial

Fra v. Ivar Norum fra Hobøl Motorklubb (2. plass), Martin Kongsland Karlsen fra OMS Trialklubb (1. plass) og Henrik Haga fra Riska Motorsykkelklubb (3. plass)

Foto: Per Tellef Arning

Faren Cato Karlsen forteller at Martin tidlig ble inspirert av broren som ble norsk juniormester i 1996. Og Martin etterlignet brorens bevegelser på trehjulssykkelen.

Veteran

– Jeg drev selv som utøver på 70-tallet så du kan si jeg har vært i idretten lenge, sier Cato Karlsen.

Han mener at de beste utøverne i trial trener som en hvilken som helst annen toppidrettsutøver. Og selv om han har vært med lenge, blir han nervøs noen ganger når sønnen kjører.

– Her har vi en skrent som vel er åtte, ni høy. Det er nesten en utfordring å gå opp og dette kjører de opp med motorsykkel. Så derfor holder jeg meg her som stevneleder i stedet for å følge Martin rundt. Ellers kan nok nervøsiteten min smitte, sier han.

To prikker

Lørdagens mesterskap bestod av femten seksjoner i terrenget rundt Motorsenteret.

Trial kjøres i vanskelig terreng, førerne må holde seg innenfor merket løype og blir straffet med prikker hvis de setter føttene i bakken.

Junior-NM ble altså vunnet av Martin Kongsland Karlsen fra OMS Trialklubb med bare 2 prikker. Sølv gikk til Ivar Norum fra Hobøl Motorklubb med 4 prikker og bronse til Henrik Haga fra Riska Motorsykkelklubb med 12 prikker.