Hopp til innhold

Disse smykkene er av rumpefett

Halskjeder av rumpefett, gallestein og brystmelk. En brosje av kutarmer. Det er ikke bare gull og glitter det lages smykker av.

Se smykker av menneskefett

Se smykker laget av menneskefett.

Går du i Vigelandsmuseet disse dager kan du blant annet se kjeder i gull med anheng av kroppsfett. De har smykkekunstneren Stefan Heuser fra München laget.

Sigurd Bronger

Sigurd Bronger.

– Dette er også menneskefett. Det er fett fra rumpa. Fettet kommer fra en skjønnhetssalong i München, sier Sigurd Bronger, og peker på smykket du ser på bildet over.

SE video øverst i saken!

Uvanlig bruk av materialer

Smykkekunstner Sigurd Bronger har fått med seg fire internasjonalt kjente smykkekunstnere og tre norske til utstillingen. Bronger selv lager smykker av strutsegg og gallesteiner.


– Alle har en håndverksmessig presisjon i arbeidene og en uvanlig bruk av materialer. De er ikke opptatt av trendene, noe som gjør arbeidene unike. Smykkene har også oftest et innhold. De er ikke bare til pynt, sier Bronger.

– Veldig mange vil jo si at de kan ikke brukes, eller at de ser så tunge ut. Men de kan faktisk brukes også, selv om de er litt skjøre.

– Man må bare oppføre seg?

– Ikke sant.

Utstillingen AFTERMATH of art jewellery vises på Vigelandsmuseet frem til 10. februar.

Mer om utstillingen her.

Med på utstillingen er: Eun Mi Chun, Lisa Walker, Reinhold Ziegler, Stefan Heuser, Runa Vethal Stølen, Ingeborg Resell Elieson og Norman Weber.