Sarpsborg regjerer i Østfold

Sarpsborg 08 tok det første stikket i «slaget om Østfold » søndag ettermiddag, da de slo erkerivalene Fredrikstad FK på hjemmebane.

Sarpsborg 08 var sultne på seier etter tapet mot Løv Ham forrige helg, og viste seg sterke mot FFK som er tippet som en av to opprykksfavoritter.

SE OGSÅ: Resultater og tabeller fra 1.divisjon

SE OGSÅ: Fullstending kampreferat

Ekstra spesielt

Ifølge Øyvind Hoås betydde dagens kamp mer enn bare 3 poeng, og selv hadde han god tro før avspark.

– Jeg hadde ikke forventet at vi skulle score tre mål, men jeg hadde allikevel god tro før avspark. Vi vinner ett lokaloppgjør, som selvsagt gjør det ekstra spesielt for oss. Det er viktig for supporterne og for byen, sier spissen.

Et bra angrep av hjemmelaget endte opp i et suverent innlegg mot bakre stolpe. Og hvem andre enn fyrtårnet Øyvind Hoås raget høyest?

Med sine 2,03 meter headet han enkelt laget sitt i ledelse mot erkerival Fredrikstad:


Video Sarpsborg-Fredrikstad 1-0– Mål betyr mye i fotballkamper, og i dag var det veldig godt med en tidlig scoring. Det gav oss uten tvil mer energi, smiler Øyvind Hoås.

Scoringen satte fart i "sarpingene"., og bare tre minutter etter gikk et relativt dårlig slått frispark direkte i mål fra Joakim Eyde, da Lasse Staw var svært klønete og fomlet ballen i eget nett.

Sjokkåpning på Sarpsborg Stadion:

Video Sarpsborg-Fredrikstad 2-0

– Det største problemet er at vi ble stresset etter det første målet. Vi prøvde å revansjere som enkeltpersoner og ikke som et lag. Og de to målene vi slapp inn var altfor enkle, sa assistent-trener Joacim Jonsson i pausen.

– Vi spilte på oss mye brudd og gjorde Sarpsborg gode. Vi hadde 3-4 gode sjanser selv, men vi må gjøre noen forandringer nå. Vi har spillere som er vant til å spille med stort press. Så dette burde ikke være noen utfordring egentlig, følger Jonsson opp.

Massivt press

Fredrikstad stod frem som det beste laget i andre omgang. Men Sarpsborg 08 forsvarte seg godt. Og med en smule flaks, og med en usedvanlig god opptreden fra hjemmelagets nyinnkjøpte keeper Magnus Hjulstad, stakk «sarpingene» av med seieren.

Det hjalp ikke stort da tidligere FFK-spiller Michael Trulsen kom inn 5 minutter før slutt og satt inn det tredje målet for Sarpsborg 08:

Video Sarpsborg-Fredrikstad 3-0

– Første omgang var grusom, vi slet med markeringer, og Lasse Staw burde tatt et relativt dårlig slått frispark. Det preget hele matchen. Det sier også litt når Sarpsborgs keeper ble kåret til banens beste når de vant 3-0 på hjemmebane, sa Fredrisktad-trener Tom Freddy Aune etter kampen.

– Vi slo de store opprykksfavorittene i dag, og det føles veldig godt. Vi hadde en god keeper i dag og holder derfor nullen. Fredrikstad hadde mye ball og presset godt. Men vi var effektive og holdt nullen, da blir det bra, sa Sarpsborg 08-trener Roar Johansen etter kampen.