Savnet 14-åring funnet i god behold

Den tyske 14-åringen som var savnet ved innsjøen Store Le i Aremark kommune i Østfold, er funnet i god behold.

Leteaksjon ved Store Le i Aremark
Foto: Glenn Johansson

Gutten ble funnet av mannskaper fra Røde Kors ved 01.45-tiden. Han hadde tatt seg inn i en hytte ved Buretjern, opplyser politiet.

– Han er nå gjenforent med reisefølget sitt, sier Jon Erik Nygaard, operasjonsleder i Østfold politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

Uoversiktelig område

Den tyske gutten var en del av et reisefølge på 16 turister som var ute med en raftingflåte. De gikk i land på en halvøy ved innsjøen, og det var da gutten forsvant. Leteaksjonen som har pågått siden tirsdag kveld har vært krevende grunnet vegetasjonen i området.

– Det er mye skog der, noe som gjorde det vanskelig for politihelikopteret å søke ovenfra. Det har også vært vanskelig å ta seg fram på bakken, sier Nygaard.

Hytta som gutten tok seg inn på ligger like ved en vei ca to km fra der han kom bort fra reisefølget. Mannskapene fra Røde Kors fant gutten sovende da de ankom hytta.

Berømmer hjelpemannskapene

Flere titalls mennesker har vært involvert i leteaksjonen som pågikk i flere timer. Nygaard takker alle som deltok i søket, der både hunder, helikopter og båt ble tatt i bruk.

– I tillegg til egne mannskaper med hundepatrulje har vi fått god bistand fra Røde Kors og Norske Redningshunder. Jeg må berømme deres innsats i denne leteaksjonen, sier Nygaard.