Vil være målgangsby i Tour of Norway

Sarpsborg vil gjenta suksessen fra i år. Arrangørene har allerede varslet endringer for å lokke større stjerner til sykkelrittet.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff var først over mållinja i Sarpsborg i år. Her fra femte etappe i Tour de Suisse, der nordmannen spurtslo slovakiske Peter Sagan.

Foto: PETER KLAUNZER / Ap

Kommunen opplevde det som en stor suksess da de var målgangsby for sykkelrittet Tour of Norway tidligere i år.

– Sendingen med målgang i Sarpsborg var den nest mest sette, og arrangøren var strålende fornøyd med TV-bildene herfra. Den folkefesten vi fikk til i sentrum ble lagt merke til, sier omdømmesjef Thomas Engh i Sarpsborg kommune til NRK.

Nå har kommunen allerede har varslet at de ønsker å gjenta bedriften neste år. Det gjorde de i et møte med arrangøren av Tour of Norway.

– Vi ble fortalt at de var særdeles fornøyd med måten arrangementet ble gjennomført på i Sarpsborg, og at de ønsket å ha målgang i Sarpsborg også i 2014. Da ga vi naturligvis signaler på at vi også synes at det var interessant.

Nivået under Tour de France

I årets ritt var det Alexander Kristoff som gikk seirende ut av spurtduellen med Edvald Boasson Hagen foran folkehavet ved målgangen utenfor Festiviteten.

Arrangørene bak rittet ønsker seg enda flere stjerner i neste års ritt, som arrangeres 21.–25. mai.

– Norges største sykkelritt blir enda større. Arrangøren mottok under sykkel-VM i Firenze det gledelige budskapet om at Tour of Norway oppgraderes til kategori 2HC på den internasjonale kalenderen. Dette er nivået rett under Tour de France og Giro d Italia. Rittet blir dermed enda mer attraktivt for de internasjonale lagene, skriver arrangøren i en pressemelding.

Oppgraderingen til 2HC gjør at det blir flere poeng og hente, samt at premiepotten økes.

– Med oppgraderingen til 2HC har det blitt et enda viktigere ritt for profflagene. Det å få sånne typer arrangementer til Sarpsborg er selvfølgelig spennende, sier Engh.

Hvor mye koster det kommunen å arrangere dette?

– Hva det vil koste neste år vet vi ikke, men i fjor kostet hele arrangementet 200.000 kroner. Da bidro kommunen og lokalt næringsliv med 100.000 kroner hver. Det er ingen avskrekkende inngangsbillett for å være arrangørby.

Arrangørene venter å ha alle løypene klare i løpet av november.

Les også: