Sarpsborg 08 er klare for gruppespillet i Europa League

Sarpsborg 08 tapte 2–1 mot Maccabi Tel-Aviv, men blåtrøyene gikk videre 4–3 sammenlagt. Med det er sarpingene klare for gruppespillet i Europa League.

Sarpsborg 08-spillerne var høyt oppe på vei hjem fra Israel.

Ole Jørgen Halvorsen sendte Sarpsborg 08 til himmels da han scoret det viktige bortemålet for sarpingene i sluttminuttene.

Blåtrøyene tapte 2-1, men gikk videre 4–3 sammenlagt etter at den første kampen endte 3–1 på Sarpsborg stadion.

Før kampen snakket mange om at dette var klubbens viktigste kamp på lang tid. Nå kan storlag som Arsenal, Chelsea og Bayer Leverkusen kommer til Sarpsborg stadion utover høsten.

Sarpsborg måtte bruke store deler av kveldens kamp på å forsvare seg, og holdt bra unna til pause. Da gikk lagene i garderoben på stillingen 0–0 og sarpingene hadde god kontroll på oppgjøret.

I andre omgang endret kampen helt karakter da hjemmelaget fikk et noe billig straffespark som Omer Atzili satt sikkert i mål.

Ti minutter senere var hjemmelaget frampå igjen da midtbanespiller Eliran Atar sendte Maccabi Tel-Aviv videre med et nydelig langskudd fra 25 meter.

Da tenkte mange at sarpingene var ute, men Ole Jørgen Halvorsen ville det annerledes.

I det 81. minutt var han iskald fra straffemerket og sendte dermed sarpingene til gruppespillet i Europa League.