Sarpsborg vant den første kvalikkampen

Sarpsborg sløste med sjansene da de slo Ranheim 1–0 i eliteseriekvalifiseringen onsdag. Se kamprapport og video!

Aaron Samuel

Aaron Samuel sendte hjemmelaget opp i ledelsen på overtid i første omgang.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi skulle hatt flere mål, det er det ingen tvil om. Sånn sett er det kanskje ikke godt nok, men vi får med oss en seier og holder nullen, sier 08-kaptein Ole Heieren Hansen til NRK.

Onsdag kveld var duket for den første av to kvalifiseringskamper mellom Sarpsborg og Ranheim, der det står om den siste billetten til Eliteserien 2014.

Rundt 3350 tilskuere ble vitne til et oppgjør der hjemmelaget brant utallige sjanser.

Heieren Hansen er likevel fornøyd med innsatsen.

– Vi ble litt utålmodige i andre omgang, men vi har et publikum som krever mer av oss, og det er forståelig. Det er ikke veldig pen fotball i andre omgang, men jeg syns vi spiller fornuftig, sier 08-kapteinen.

(Artikkelen fortsetter under)

  • SE VIDEO:
    Sarpsborg sløste med sjansene da de slo Ranheim 1–0 i eliteseriekvalifiseringen onsdag.

    Reporter: Trond Johnsen Foto: Bjørn Ruud

Kjempesjanse etter få minutter

Det var gjestene som startet farligst. Etter få minutter vendte Jo Sondre Aas opp på 15 meter og banket til, men skuddet gikk en meter til side for mål.

Kvalikk Sarpsborg

Sarpsborg hadde utallige sjanser i første omgang.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Kort tid etter var det hjemmelagets tur til å sette stadion i kok. Et skudd fra Martin Wiig gikk via en Ranheim-spiller og utenfor mål fra tre-fire meter.

Etter cirka 20 minutters spill fikk Sarpsborg en dobbeltsjanse. Ranheim-keeper Even Barli reddet på streken etter et skudd fra Ernemann. Like etterpå satte Derek Decamps ballen utenfor fra to meter.

Resten av første omgang rullet videre med sjanse på sjanse for vertene, og på overtid løsnet det endelig da Aaron Samuel headet ballen i mål til øredøvende jubel fra hjemmesupporterne.

– Dette går bra

I andre omgang slet gjestene med å holde på ballen, men Sarpsborg spilte seg ikke til like mange sjanser som i de første 45 minuttene. Etter 64 minutters spill kom Aaron Samuel alene med keeper, men Ranheims Karl Morten Eek fikk blokkert skuddet. Kampen endte 1-0, til tross for utallige sjanser for hjemmelaget.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi lå nede etter at han fikk seg en smell i første omgang.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Dermed er det relativt åpent før returoppgjøret i Trondheim førstkommende lørdag.

– Jeg sikker på at vi er et bedre lag enn Ranheim. Det hadde vært fortjent om vi vant 3-0, men vi går selvfølgelig for seier der oppe også, sier assistenttrener Joakim Klæboe til Radio Prime.

– Det er et ok resultat i en kvalikrunde, så dette går bra, lover han.

Ranheim-kaptein Are Tronseth mener de har et godt utganspunkt før hjemmekampen på lørdag.

– Vi kom ned hit for å få et god resultat inn mot lørdagen og ha spenning inn mot lørdagen, og med 0-1 føler vi at det er innenfor, sier han til NRK.

– Kunne spilt på mandag

Før kampen sa 08-trener Brian Dean at laget hans var godt forberedt og at de gikk inn i oppgjøret med stor selvtillit.

– De kunne spilt på mandag hvis de hadde blitt bedt om det. Vi har hatt en god avslutning på sesongen, og vi går inn i dette så selvsikre som vi kan være, sa Deane til NRK tidligere i dag.

  • Neste kamp: Ranheim–Sarpsborg 08 lørdag 16.11 kl. 12:00.