Hopp til innhold

Sarpsborg takker ja til MGP

Bystyret i Sarpsborg har i kveld vedtatt at de ønsker å arrangere Melodi Grand Prix også neste år.

Marte Stokstad og Per Sundnes på scenen i Sarpsborg

Marte Stokstad og Per Sundnes på scenen under «Sistesjansen» i Sarpsborg i år. Nå har bystyret vedtatt å arrangere MGP i byen også neste år.

Foto: Patrik Eian Fjeldstad / NRK

Sarpsborg var arrangør av den såkalte «Sistesjansen» under de norske finalene av årets Melodi Grand Prix.

Hver arrangørby har opsjon på å arrangere MGP i tre år, og det er denne opsjonsretten Sarpsborg har valgt å takke ja til å benytte. Dermed blir det MGP i Østfold-byen også til neste år.

– Vi er innstilt på, og vil veldig gjerne arrangere Melodi Grand Prix også i 2011, sier ordfører i Sarpsborg, Jan O. Engsmyr.

Riktig bruk av penger

I torsdagens bystyremøte var det kun pensjonistpartiet, med to stemmer, som stemte imot forslaget om et nytt arrangement, og Engsmyr setter nå igang jobben med å skaffe midlene som trengs.

– Vi har kalkulert med at kostnadene for kommunen vil ligge et sted mellom 1,5 og 2 millioner kroner. Bystyret har fattet et vedtak om at dette er riktig bruk av penger, i forhold til det vi får igjen, så nå er det opp til kommunen å finne de tilskuddene som trengs, sier han.

Rimelig markering

Ordføreren er klar på at man vil få et positivt inntrykk av byen og fylket igjennom arrangementet.

– Vi ser på dette som en meget rimelig markering av Sarpsborg by, og Østfold Fylkeskommune, som et positivt sted hvor det skjer mye, og hvor det blir satt fokus på Sarpsborg og Østfold i aller beste sendetid, avslutter Engsmyr.

Sarpsborg beholder i tillegg opsjonsretten til å arrangere MGP også i 2012.