Sarpsborg dumper treneren etter sesongen

– Roar Johansen er ferdig som Sarpsborg-trener etter årets sesong.

Roar Johansen, Sarpsborg 08

Roar Johansen får ikke bli med Sarpsborg 08 videre.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Vi har i dag gitt Roar Johansen beskjed om at han ikke vil få fornyet kontrakt som vår trener etter at hans nåværende kontrakt går ut til nyttår, sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Roar Johansen sier selv at han fikk beskjed mandag om at han er ferdig i klubben.

– Dette må man forholde seg til profesjonelt og ha to tanker i hodet samtidig. Både fullføre årets sesong og begynne å tenke på hva man gjør 1. januar i 2013, sier Johansen til NRK.no.

LES OGSÅ:

–Ønsker å løfte klubben videre

Til tross for at det er lenge igjen av årets sesong, så mener treneren at han skal klare å holde fokus på laget sesongen ut,

– Det er ikke noe problem i det hele tatt. Jeg har en kontrakt å forholde meg til og jeg skal gjøre det jeg kan for at vi skal nå målsettingen, sier han.

– Hva er grunnen til at du ikke får fortsette?

– Begrunnelsen jeg fikk, er at de ønsker å se på hva som kan løfte Sarpsborg enda noen hakk videre. I den forbindelsen ble jeg ikke sett på som rett kandidat. Det må man bare forholde seg til.

LES OGSÅ:

Har sett på alternativer

– Er du skuffet?

– Fotballen er slik at i det øyeblikket man inngår en kontrakt, så er den utgående. Jeg ser på dette som en epoke i livet som nærmer seg slutten. Så får vi se om det nærmer seg noe annet.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad har Sarpsborg 08-ledelsen jobbet med noen alternativer til å erstatte Johansen, uten at de går ut med navn.

–Men Roar har vært like aktuell som dem. Da har det vært vanskelig å kunne gjøre noe konkret, påpeker Øiestad overfor avisen.

Sarpsborg 08 ligger i øyeblikket på en fjerdeplass i 1. divisjon. Ett poeng fra direkte opprykksplass til eliteserien.

Johansen ble for øvrig kåret til årets trener i 1. divisjon i 2010 av fotballbladet Tips.