Hopp til innhold

Sarpsborg 08 vant Østfold-duellen

Sarpsborg 08 tok søndag tre livsviktige poeng i kampen mot nedrykk, mot bunnkollega Moss hjemme på Sarpsborg stadion.

Sarpsborg

Martin Wiig scorte sitt syvende mål for sesongen, og sikret Sarpsborg 08 tre poeng mot Moss FK.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Hjemmelaget hadde god kontroll igjennom hele kampen, og scoringer av Michael Røn og Martin Wiig sørget for at alle poengene ble igjen i Sarpsborg.

Kampen startet jevt med halvsjanser til begge lag, og det skulle drøye til like før pause før det første målet, signert Michael Røn kom.


Se målene her: Sarpsborg 08 - Moss

NRKSport fulgte kampen spark for spark

Protester mot fotballforbundet (artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_6_16_12_50_31_1237.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.


45 min
- Jon Andre Fredriksen kommer seg løs på venstresiden og får lagt skrått ut til Michael Røn på 16 meter. Røn lader skuddfoten og sender i vei et skudd, som går rett i mål. Utagbart for mossekeeper Origi.

Sjansefattig

Etter pause fortsatte kampen i samme tempo som den startet, med rolig spill og kun halvsjanser. Den første store sjansen kom etter 53 minutter da kun et slurvete innlegg fra unggutten Jo Sondre Aas hindret Kenneth Kvalheim i å utlikne for gjestene.

Vertene holdt imidlertid presset oppe og etter 71 minutter var det duket for nok en scoring for sarpingene, denne gang signert den livlige spissen Martin Wiig.

71 min – Alexander Forsberg spilte opp på Øyvind Hoås, som med en mann i ryggen fikk vendt opp og elegant spilt fri nevnte Forsberg på høyresiden. Midtbanespilleren la inn til Martin Wiig som kom i full fart inn i boksen, og med utsiden av foten chippet ballen over bortelagets målvakt Origi .

Enhåndsredning

Etter dette roet kampen seg nok en gang ned, og det skjedde ikke stort før Emmanuel Amarh, på overtid, hadde en stor sjanse til å pynte ytteligere på resultatet. Skuddet hans ble imidlertid reddet av Arnold Origi, som vartet opp med en strålende enhåndsredning.

Dermed tok Sarpsborg 08 tre viktige poeng i kampen mot å rykke ned fra Adeccoligaen, mens Moss må finne seg i å synke lengre ned i sumpa.

Se: Resultater og oppdaterte tabeller fra 1. divisjon
Se: Resultater og oppdaterte tabeller