Sarpsborg 08 på utkikk etter ny keeper

Sarpsborg 08-keeper Arild Østbø er solgt til Rosenborg. Salgssummen er ren fortjeneste, noe det kommer godt med når klubben nå skal ut og finne en ny keeper

Arild Østbø

Arild Østbø hilser på Suleiman Abdullahi under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sarpsborg på Viking stadion. Østbø fikk i alt 17 kamper for Sarpsborg 08. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Sportssjef Thomas Berntsen sier til NRK i dag at de faktisk fikk keeper Arild Østbø helt gratis i 2015. Dermed er salget av Østbø ren fortjeneste. Nå har de flere nye keepere i kikkerten og senere i dag skal klubben diskutere hva slags type spiller de ønsker seg.

– Vi må ta stilling til om vi vil ha en direkte konkurrent til resterende keeper Anders Kristiansen: Et ungt talent vi kan utvikle, eller en eldre, mer avslappet keeper som er komfortabel med å sitte på benken i perioder. Dette skal vi ta stilling til de neste timene og dagene, sier Berntsen.

Les: Den tidligere Sarpsborg-keeperen ble overrasket da RBK tok kontakt med han.

Større handlingsfrihet

Berntsen legger ikke skjul på at salget av Østbø vil gi klubbens økonomi et oppsving og dermed også større handlingsfrihet når det kommer til å kjøpe nye spillere. Han mener alle klubber i utviklingsfasen kan dra nytte av å selge spillere, spesielt til en toppklubb som RBK. – Det er vemodig å måtte sende Østbø videre. Samtidig er vi i Sarpsborg 08 utrolig stolte av å selge en av våre spillere til Rosenborg, sier han.

Kom fra Viking

25-åringen Arild Østbø startet sin karriere i Viking hvor han fikk lite spilletid de første årene som unggutt. I 2012 og 2013 ble han lånt ut til henholdsvis Start og Strømmen, før han kom tilbake til Viking og grep plassen som førstekeeper.

Etter 2015-sesongen skrev han under på en toårskontrakt med Sarpsborg 08.

I løpet av 2016-sesongen sto han i mål i 13 av Sarpsborgs Tippeligakamper. Han holdt da nullen i sju av kampene, blant annet borte mot Molde.