Sarpsborg 08 møter Start

Etter torsdagens cuptap mot Odd er Sarpsborg 08 nå i Kristiansand for borteoppgjør mot Start i eliteserien i fotball for herrene.

Sarpsborg 08 mot Start i NM

Sarpsborg 08s kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen i diskusjon med Start-keeper Håkon Opdal da lagene møttes i cupens fjerde runde tidligere i år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

I Kristiansand har spillerne slappet av og trent før kampen. Blant annet har de benyttet anledningen til restitusjonstrening i et svømmebasseng.

Kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen sier til klubbens nettside at bassengturen gjør godt for pulsen og kjennes bra ut for kroppen.

– Det er noe av den beste restitusjonen en kan gjøre, mener han.

Han forklarer videre at de flere ganger har drevet restitusjon i bassenget etter kamper, også hjemme i Sarpsborg.

– Så er det fint å få bade og leke oss lite grann også.

Ole Heieren Hansen

Kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen er klar for kamp mot IK Start etter cuptapet mot Odd.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Heieren Hansen sier de har gått av å komme seg til Kristiansand etter cuptapet mot Odd, for å fokusere på søndagens oppgjør mot Start.

– Nå er det Start-kampen som gjelder, sier han til Sarpsborg 08s hjemmeside.

Noen spillere må stå over søndagens oppgjør, blant dem Joachim Thomassen som fikk rødt kort mot Odd torsdag. Men Heieren Hansen er trygg på at de som blir tatt ut til laget kommer til å bidra maksimalt.

– Vi er mange som kjemper om få plasser. Så de som kommer med på laget kommer til å gjøre en strålende jobb. Det er jeg helt sikker på, avslutter han.

Start med dårlige tall bakover

Start er blant de i eliteserien som har sluppet inn flest baklengs. Som et grep endret trener Mons Ivar Mjelde formasjon i forrige seriekamp, fra 4-4-2 til 4-3-3. Dette ga resultater borte mot Viking, hvor IK Start holdt nullen for første gang denne sesongen.

Start og Sarpsborg 08 har møttes ni ganger og det er helt jevnt i oppgjørene med tre seire, tre uavgjort og tre tap for lagene.

Sarpsborg-Start

Steffen Ernemann i aksjon mot Start i Sarpsborg, tidligere i år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I fjor endte samme oppgjør i Kristiansand uavgjort, og det endte også uavgjort, 1–1, i Sarpsborg denne sesongen. Sarpsborg 08 tok ledelsen rett før pause ved Steffen Ernemann, men to minutter før full tid utlignet Rolf Daniel Vikstøl.

– Synes vi er bedre enn Start

Gudmundur Thórarinsson i Sarpsborg 08 har etter hvert ristet av seg cuptapet mot Odd og ser frem til å møte IK Start.

– Vi prøver å ta tre poeng. Vi har vært gode de siste kampene. Hvis vi spiller vår fotball og får tak i ballen, da synes jeg vi har et bedre lag enn Start. Da har jeg tro på seier, sier Thorarinsson til klubbens nettside.

Han har puttet borte mot Sandnes Ulf og Odd, og har tro på egen form.

– Jeg føler meg i bra form om dagen og har mye selvtillit. Jeg synes jeg har mye å vise frem.

Kampen mot IK Start starter klokken 18.

Flere nyheter fra Oslo og Viken