Hopp til innhold

Sarpsborg 08 henter ny islending

Midtbanespiller Ásgeir Börkur Ásgeirsson hentes på lån frem til sommeren.

Asgeir Börkur Asgeirsson

Asgeir Börkur Asgeirsson beskrives som en skikkelig hardhaus.

Foto: Fylkir.is

Thomas Berntsen

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

– Vi er på vei til Sarpsborg nå. Alt er klart, så nå gjenstår bare de helt generelle formalitetene. Dette blir klart i dag, sier sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen til klubbens hjemmesider.

Sarpsborg 08 har lenge vært på utkikk etter en defensiv midtbanespiller. Flere spillere, deriblant Floribert N'Galula og Olivier N'Siabamfumu, har vært på prøvespill i vinter uten å få kontrakt.

Nå melder klubben at de har hentet nok en islandsk spiller til klubben. Midtbanekrigeren Ásgeir Börkur Ásgeirsson hentes på lån fra den islandske klubben Fylkir frem til 15. juli.

– Nå må han først bli klar på lån, det er noen papirer som må godkjennes både her og på Island, men vi har også sikret oss opsjon på kjøp, sier Berntsen til NRK.no.

Berntsen legger til at klubben nå er helt ferdige med vinterens overgangsvindu, som stenger ved midnatt.

Hatet av motstanderne

Ásgeirsson har spilt 77 kamper for Fylkir de siste fire årene, og båret kapteinsbindet ved flere anledninger.

Han blir den fjerde islendingen i troppen til Sarpsborg. Fra før har klubben også Thórarinn Ingi Valdimarsson, Haraldur Björnsson og sangfuglen Gudmundur Thórarinsson.

Det er førstnevnte som har anbefalt Asgerisson, og kaller landsmannen for «den verste motspilleren han har hatt».

– Asgeirsson er ikke nødvendigvis en spiller som går rett inn og forsterker laget, men i enkeltkamper og enkelte faser av spillet vil vi helt klart ha nytte av hans kvaliteter. Ifølge Thorarinn Valdimarsson, er Ásgeirsson den verste motspilleren han har hatt på Island, så her smeller det i nærkampene. Han er elsket av sine egne og hatet av motstanderne, sier nestleder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad til sarpsborg08.no.