Sarpsborg 08 heltente før seriepremieren

Sarpsborg 08 tar turen til Tromsø i første serierunde. Påskehelgen brukes til å finpusse kampplanen. Følg kampen her fra klokken 18!

Geir Bakke

– Vi må regne med å få et ganske solid trykk mot oss, sier Geir Bakke om sesongåpningen mot Tromsø IL. Her instruerer han Tom Erik Breive, Henrik Ojamaa og Joachim Thomassen under treningsleiren på La Manga i februar.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå har vi trent i tre måneder for å være klare, og jeg tror alle synes det blir godt å komme i gang med sesongen og spille de viktige, avgjørende kampene og slåss om poeng, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til NRK.

Mandag møter sarpingene nyopprykkede Tromsø IL borte på Alfheim i årets første serierunde i eliteserien, og det med en skadefri tropp.

– Det er stort sett ingen som har noe trøbbel, alle mann alle er på plass og da bør vi jo være i rute, sier Bakke.

Studerer motstanderen

Fjorårssesongen endte med en 8. plass for Sarpsborg 08, klubbens hittil beste plassering i eliteserien. I tillegg tok de seg til semifinale i cupen, og flere har ment at klubben bør gjøre det enda bedre på begge fronter i 2015.

Geir Bakke

Sarpsborg 08-treneren kan glede seg over en skadefri stall før den første serierunden.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Da kan det være greit å ta med seg en god serieåpning på veien, og Bakke bruker derfor de siste dagene til å forberede laget best mulig.

– Nå handler det om å se litt på motstander, få oversikt over dem og vise spillerne litt bilder så vi får et inntrykk av dem. Så gjelder det å finpusse kampplanen og det vi har tenkt å gå inn i den kampen med selv, sier treneren.

Nærmer seg startellever

– Vi må regne med å få et ganske solid trykk mot oss, men det handler også om å klare å slå tilbake på det. Det er derfor inngangen blir så viktig med tanke på å være påskrudd med en gang.

Han har enda ikke bestemt seg helt for hvilke elleve som får tillit fra start, men forteller at det begynner å nærme seg.

– Det er også det første laguttaket for sesongen i en obligatorisk kamp, og det er alltid litt spesielt. Man må være litt varsomme med gruppa fordi det betyr veldig mye for mange å være på laget i den første kampen.