Hopp til innhold

Sarpsborg 08 har vært involvert i 26 overganger denne vinteren

Sarpsborg 08 har gjort store endringer på stallen etter cupfinaletapet for Lillestrøm i desember. Tirsdag signerte tidligere landslagsspiller Harmeet Singh for klubben.

Sarpsborg 08 sine nye spillere

SIGNERINGER: Disse spillerne er nye i Sarpsborg 08 denne sesongen: Ronnie Schwartz, Gaute Vetti, Harmeet Singh, Aslak Falch, Nikola Tkalcic, Mikkel Agger, Alexander Ruud Tveter, Usman Mohammed, Bjørn Inge Utvik, Orri Sigurdur Omarsson, Kristoffer Larsen og Joonas Tamm.

Foto: Sarpsborg 08/montasje/NRK

– Jeg har snakket mye med Geir og ser at det er en fin utfordring å komme hit. Jeg er en spiller som gir alt og som liker å ha ballen, sier Singh i en pressemelding.

27-åringen har vunnet seriegull med Molde og notert seg for syv a-landskamper.

Nå bytter han ut svenske Kalmar FF med Sarpsborg 08, og har en signert kontrakt frem til sommeren 2019 med fjorårets bronsevinner i Eliteserien.

– Om Singh leverer det vi håper, snakker vi en midtbanespiller i topp, topp eliteserieklasse, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Store utskiftninger

Singh var fast på Molde-laget som vant Eliteserien i 2014, og spilte også de fleste kampene for laget i 2015 og 2016.

I fjor signerte han for den svenske klubben Kalmar FF etter kun noen måneder i polske Wisla Plock. Nå er han igjen klar til å vinne medaljer i Norge.

Harmeet Singh

VIL VINNE: Harmeet Singh har ambisjoner om å ta medaljer med Sarpsborg 08.

Foto: Sarpsborg 08

– Jeg mener vi må jobbe med å gjenskape eller gjøre det enda bedre enn i fjor. Det må være ambisjonen, selv om det blir veldig tøft, sier han.

Midtbanespilleren fra Oslo er Sarpsborg 08 sin 12. signering etter cupfinaletapet for Lillestrøm i desember. 13 spillere har forlatt klubben permanent, mens unggutten Amani Mbedule har forlenget sitt lån med Notodden.

Det gjør at sarpingene har vært involvert i 26. overganger på 79 dager. Eller i snitt én overgang hver tredje dag.

Laster Twitter-innhold

Sportssjef Thomas Berntsen tør likevel ikke å garantere at klubben er ferdig før overgangsvinduet stenger 4. april.

– Vi har sagt at vi har vært ferdige tidligere også. Men vi har en attraktiv tropp og ting skjer fort i fotball. Hvis ingen forsvinner ut, så kommer det ingen nye inn, sier han.

NM-finale fotball, cupfinale menn 2017: Lillestrøm - Sarpsborg 08 (3-2)

13 spillere har forlatt Sarpsborg 08 etter fjorårets sesong - men kun tre av dem startet cupfinalen mot Lillestrøm i desember.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dobler budsjettet

Berntsen er forberedt på at utskiftningene kan bli en utfordring for klubben som skal spille kvalifisering til Europaligaen til sommeren.

– Men vi har et dyktig og erfarent trenerteam, og mange av de sentrale spillerne i gruppa er her fremdeles. Det er ikke så dramatisk som folk skal ha det til, understreker han.

Thomas Berntsen

AKTIV: Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 har vært aktiv på overgangsfronten i vinter.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

De største overgangene til klubben er utvilsomt salgene av Sigurd Rosted til Gent og Krépin Diátta til Club Brugge for rundt 30 til 40 millioner kroner til sammen.

Pengene har blant annet bidratt til at Sarpsborg 08 øker budsjettet til 96 millioner kroner i år - over en dobling fra forrige sesong, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi har økonomi til å jobbe annerledes og tredoble lønningene våre. Men det gjør vi ikke. Vi jobber fortsatt på samme måte som vi alltid har gjort. Vi må holde tunga rett i munnen, sier Berntsen.