Hopp til innhold

Samlet inn 80.000 kroner for å beholde FFK-spiller

Fredrikstad-supprter Victoria Alexandra Solheim har gjennom facebook-gruppen «La Raio bli i FFK!!!» og bøssebæring, samlet inn 80.000 kroner.

Victoria Alexandra Solehim med Raio Piiroja

F.v. Victoria Alexandra Solehim, André Martinsen, Raio Piiroja og Dagrun Hostad.

Foto: Privat

Pengene samlet supporterne inn for at FFK skulle holde på supporternes store favoritt-fotballspiller, Raio Piiroja.

Piiroja kommer for å møte sine trofaste fans i Fredrikstad, som tar imot Sogndal i dag søndag.

Følg Fredrikstad - Sogndal fra kl.18!

– Utrolig respons

Helt siden det ble klart at Piiroja vurderte å forlate Fredrikstad i sommer, og han etterhvert signerte for den nederlandske klubben Vitesse Arnhem, har Solehim drevet innsamlingen for å få sin helt tilbake.

Hun har opprettet facebook-gruppen: La Raio bli i FFK!!!, og sammen med andre supportere samlet inn penger med bøsser på kamper.

– Det var en utrolig bra respons med supportere som har blitt med i facebook-gruppen, og som har hjulpet meg å samle inn penger på kampene, sier Solheim, som skal dele ut pengene søndag, samme dag som FFK møter Sogndal.

I tillegg har Raio Piiroja selv lovet å komme på supporter-kafeen 1903 i Fredrikstad på søndag, for å motta en gave. For supporterne har innsett at de innsamlede pengene til FFK, nå nok må gå til en erstatter istedet.

Til «folkets spiller»

– Med en gang vi hørte nyheten om at Raio vurderte å dra, satte vi igang pengeinnsamlingen til FFK for å beholde ham, eller kjøpe ham tilbake.

– Det har gått en stund og vi skjønner jo at det blir vanskelig for FFK nå, derfor skriver vi at sjekken nå må få gå øremerket til «folkets spiller», en som kan bli Raios erstatter.

– Raio skal få en gave fra oss, som vi overrekker på kafeen før kampen. Jeg har snakket med ham og han kommer dit, sier Victoria Solheim, som likevel ikke har gitt opp håpet helt.

For det var med blandede følelser publikumsyndingen på Fredrikstad stadion forlot FFK.

– Til slutt måtte jeg ta hensyn til egen karriere

– Jeg kan se tilbake på mange gode minner med FFK. Jeg har kalt Fredrikstad for min hjemby og jeg har hatt en fin tid her. Men til slutt måtte jeg ta hensyn til min egen karriere, sa Piiroja da han hadde bestemt seg for å dra, og FFK lot estlenderen dra.

– Alt kan jo skje i fotball. Selv om jeg ikke har de store forhåpningene lenger om at dette skal lykkes nå, så kan det jo skje engang i alle fall. Det hadde jo vært kjempeflott hvis det en gang kunne skje, han liker jo seg godt her, avslutter Solheim til NRK.no.

Søndag møter FFK Sogndal, som ligger på plassen foran Start og Sarpsborg i bunnen av tabellen. FFK ligger på plassen over.

Se tabell over eliteserien!