Samles på Sigrids skole

Politiet fraråder elever ved Skøyenåsen skole i å delta i leteaksjonen etter Sigrid Giskegjerdet Schjetne. I dag åpnet skolen dørene slik at elever og frivillige kan samles.

Skøyenåsen SKol

Sigrid Giskegjerdet Schjetne var elev på Skøyenåsen skole frem til juni i år.

Foto: Thea Næs Rabe / NRK

Skøyenåsen ungdomsskole åpner ikke for skolestart før om noen uker. I dag åpnet likevel skolen som et samlingssted i forbindelse med leteaksjonen etter Sigrid Giskegjerdet Schjetne. Den savnede 16-åringen var elev på skolen frem til juni i år.

Mange berørte

Merete Hansen

Merete Hansen er rektor ved skøyenåsen skole.

Foto: Thea Næs Rabe / NRK

– Skøyenåsen er en stor skole med 150 elever på hvert trinn, så det er mange elever som føler seg berørt av at Sigrid er savnet, sier rektor ved Skøyenåsen skole, Merete Hansen.

Skolen fikk henvendelse fra kommunen om at det var behov for et samlingssted for de frivillige. I aulaen på skolen serveres det kaffe, et varmt sted å være og noen å snakke med.

– Vi ønsker å tilby elevene våre et sted å møtes, og noen å snakke med. I tillegg er det kaldt og vått ute. Derfor vil vi tilby de som er ute et varmt sted å oppholde seg mellom slagene, sier Hansen.

Skolen ønsker at de som møter opp på skolen skal komme til et fristed, og har derfor bedt media holde seg på avstand sier rektoren.

Fraråder mindreårige å lete

Leiteaksjon ved Maridalen

Frivillige leter etter Sigrid Giskegjerdet Schjetne ved Maridalen.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Mindreårige frarådes å delta i leteaksjonen etter Sigrid Giskegjerdet Schjetne.

Politiet begrunner dette med at det kan være en ganske traumatisk opplevelse om man faktisk skulle finne noe.

Rektor Merete Hansen sier at flere av elevene på skolen er med på leteaksjonen til tross for politiets råd.

– Våre elever er alle under 18 år, og de vil gjerne hjelpe. Derfor er det godt at vi nå har en alternativ måte å hjelpe på. Her på skolen kan man nå hjelpe ved å bare møte opp, sier Hansen.