Samarbeider om sarpe-fotballen

Sarpsborg Fotballklubb vil igjen være med i fotballsamarbeidet i byen. Dermed blir det 15 klubber som skal samarbeide om å få et topplag i Sarpsborg.

fotballag får bot
Foto: Unspecified / SCANPIX

DEBATT: Hva synes du om det foreslåtte samarbeidet?

SFK trakk seg for noen år siden ut av fotballsamarbeidet Borg fotball, men nå vil de altså tilbake i samarbeidet som samles rundt dagens Sparta Sarpsborg.

Et vanskelig valg

- Dette er vel en erkjennelse av at rammebetingelsene for elitefotball er så små at vi må samles for å skape et stabilt førstedivisjonslag, sier nestleder i SFK, Jon Henriksen.

Han innrømmer at det ikke er noe enkelt valg for klubbene.

- Her har det vært mye følelser inne i bildet. Vi har jobbet med dette i godt over et år, og det sier jo endel om de utfordringene som ligger i det, sier Henriksen

Får Spartas plass i serien

Meningen er å få en helt ny samarbeidsklubb, med et helt nytt navn.

Og klubben skal få Spartas plass i seriesystemet.

- Navnet skal være Sarpsborg fotballclub, om det går gjennom. Det er intensjonsavtalen styrene har blitt enige om. Men dette skal jo behandles i generalforsamlinger og i medlemsmøter før noe er sikkert, sier Henriksen.

Årsmøtene i klubbene skal nå behandle søknaden fra SFK. Hensikten er å ha samarbeidet i gang allerede neste sesong.

- Målsettingen er at vi skal sluttbehandle dette i løpet av høsten, sier Henriksen.

- Viktig for Sarpsborg

Nestlederen mener det planlagte samarbeidet kommer til å bety mye for fotballen i byen.

- Dette er noe alle kommer til å tjene på. Får vi til dette, så får vi flere ressurser. kommunen og næringslivet er entydige i utsagt om at dersom vi klarer samarbeide, så får vi bedre rammebetingelser.

- Da vil vi forhåpentligvis kunne gi byen et stabilt lag i førstedivisjon, sier Henriksen.

- Du sier førstedivisjon, men betyr ikke dette at dere sikter mot eliteserien?

- Det vil jo i tilfelle være den nye klubbens ambisjon etter hvert. Men Sparta strever i bunnen av tabellen nå, så vi får ha magamål og si at det å stabilisere seg i førstedivisjon er første målsetting. Men vi kommer selvsagt til å jobbe for eliteserien på sikt.