Salmesang direkte fra festningen

Kor fra Østfold deltok i dag på maratonsendingen «Salmeboka minutt for minutt» på NRK TV. Skjeberg kirkekor og Glemmen kirkes guttekor og ungdomskantori sang på direkten fra Fredriksten Festning i Halden i formiddag.

Skjeberg kirkekor synger på Fredriksten festning

Skjeberg kirkekor sang på TV-sendingen fra Fredriksten festning i formiddag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Magne Rannestad

Magne Rannestad synes det var stas med salmesang på festningen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Jeg synes det er kjempeartig at festningen kan brukes til også det. Det er mangfoldet som er så stort her. Her har vi rockekonserter, sykkelritt og allsang, og nå også salmesang. Dette er gøy, sier Magne Rannestad, daglig leder i Fredriksten Festnings Venner.

– Hvordan er det å se det «live»?

– Det er jo morsomt da, å vite at når du er der så går det ut samtidig. Så jeg har sendt masse SMSer rundt til alle mulige kjentfolk: Se på tv nå! Og så har jeg fått tilbakemelding om at dette var stas, sier Rannestad.

Det var ikke så veldig mange som hadde funnet veien til festningen denne søndags formiddagen. Men det var heller ikke annonsert veldig bredt at det skulle sendes salmesang. Fredriksten Festnings Venner la det ut på sin Facebook-side.

– Hadde det kommet veldig mange kunne jo det fort blitt en motsatt problem, mener Rannestad.

Flinke folk og fin sang

Familien Kusslid

Anne Therese Kusslid med døtrene Elisabeth (t.v.) og Ann-Kristin var på festningen i formiddag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Blant dem som hadde funnet veien til festningen var Anne Therese Kusslid med døtrene Elisabeth og Ann-Kristin.

– Det var flott å se det på festningen. Dette var et bra initiativ, synes jeg. Det er flinke folk og fin sang, mente Anne Therese Kusslid.

Skjeberg kirkekor under ledelse av dirigent Dagfinn Ravneng sang salme nummer 737 «Herre, du vandrer forsoningens vei» og salme nummer 739 «Nå øyner vi lyset av dagen».

Glemmen kirkes guttekor og ungdomskantori under ledelse av dirigent Vigdis Djupang sang salme nummer 738 «Noen må våke i verdens natt».

Sang også fra Fredrikstad

I ettermiddag sendes det direkte fra Gamlebyen i Fredrikstad. Det er tre kor som skal synge utenfor Østre Fredrikstad kirke:

Tomb Kammerkor med dirigent Stine Camilla B. Ærø synger salme nummer 809 «No kviler skog og lundar», Odins Ravner, dirigert av Maria Haug synger salme nummer 810 «Dagen viker og går bort». Sendingen fra Fredrikstad avsluttes med koret KorLUREN. De skal synge salme nummer 811 «Så går en dag än från vår tid» og salme nummer 812 «Se, solens skjønne lys og prakt». KorLUREN blir dirigert av Wenche Mortensen.

Glemmen kirkes guttekor og ungdomskantori sang på Fredriksten festning

Glemmen kirkes guttekor og ungdomskantori under ledelse av Vigdis Djupang sang på Fredriksten festning i dag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK