Hopp til innhold

Hoås klar mot Stabæk

Sarpsborg 08 tar i kveld mot Stabæk Fotball på Sarpsborg Stadion. Det var tidligere antydet at flere nøkkelspillere for S08 var utilgjengelige for spill, men både Hoås, Wiig og Ødegaard fikk grønt lys for spill i ettermiddag.

Sarpsborg 08 - Aalesund

Øyvind Hoås ble kun timer før kampstart klargjort for spill til kveldens møte med Stabæk.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

Et delvis skadeplaget Sarpsborg 08 står ovenfor en vanskelig utfordring når de tar imot Stabæk på Sarpsborg Stadion i kveld.

Onsdag kveld kunne trener Roar Johansen bekrefte ovenfor Sarpsborg Arbeiderblad at toppscorer Øyvind Hoås, Martin Wiig og Magnar Ødegaard alle var usikre til kveldens oppgjør mot Tippeligaens sterkeste bortelag – Stabæk.

Men klokken fire i ettermiddag ble alle tre gitt tillatelse til å spille kveldens oppgjør mot "De Blaa" fra Bærum.

– Miraklenes tid er tydeligvis ikke ute i Sarpsborg, sier Cato Klaussen, administrativ leder for S08s eliteserielag, til SA.

Ute etter revansj

Stabæk kommer fra et surt 1-2 hjemmetap for Kjetil Rekdals Aalesund i forrige serierunde, og er naturligvis sugne på å revansjere dette tapet.

– Det var leit at vi tapte, men vi får ta med det positive, og det var spillet, og alle de sjansene vi skapte. Så håper vi å skape vel så mange sjanser nå mot Sarpsborg, og også da å sette de i mål sier stopperkjempen Morten Skjønsberg til Stabæk Fotballs hjemmesider.

Selv om den defensive statistikken skriker imot Stabæks favør (22 baklengsmål på 10 kamper), bør Sarpsborg likevel holde konsentrasjonen oppe gjennom samtlige 90 minutter.


Stabæk er nemlig Tippeligaens sterkeste bortelag i Eliteserien så langt i årets sesong, og står bokført med solide 4-0-1 på fremmed gress hittil i årets Tippeliga.

Skader og sykdom i S08-troppen

Øyvind Hoås, Martin Wiig og Magnar Ødegaard var alle høyst usikre grunnet skader og sykdom, men fikk klarsignal for spill kun timer før avspark.

Michael Røn er også en annen tilvekst på den så forhenværende lange skadelisten, og han er den eneste som garantert er ute til kveldens oppgjør.

Øyvind Hoås har slitt lenge med ankelen, og en skade på leddbåndet i kneet, gjorde at det lenge var usikkert om tometersmannen kunne spille mot Stabæk. Martin Wiig var febersyk på onsdag, men også han har blitt friskmeldt til kveldens kamp.

Det som gjenstår å se, er hvordan Roar Johansen nå velger å komponere laget sitt, ettersom spissduoen Hoås/Wiig er friskmeldte. Noe som derimot er helt sikkert er at Magnus Hjulstad vil erstatte Joacim Heier i Sarpsborg-buret.