Hopp til innhold

Rystes av pensjonistoverfall

Folk på Korsvoll er rystet etter overfallet på en 77 år gammel kvinne mandag kveld.

Overfall Korsvoll

Politinspektør Hanne Kristin Rohde sier de har kontakt med Kripos for å sjekke overfallssaken på Korsvoll mot lignende saker.

Foto: NRK

– Først fikk jeg sjokk og så ble jeg skikkelig sint på menn som overfaller eldre kvinner.

Vivian Dahl, leder for pensjonistforeningen på Korsvoll, er rystet. Mandag kveld ble en 77 år gammel kvinne overfalt i et skogholt i krysset Langmyhrveien og Peder Ankers vei.

– Vinket adjø

77-åringen hadde vært på møte i pensjonistforeningen sammen med Dahl da hun ble overfalt på veien hjem.

– Vi vinket adjø til hverandre da vi gikk ut klokka ni. Da var alt bra, hun var blid og fornøyd. Det var et sjokk i morges da vi hørt det, sier Dahl.

Dahl har bodd på Korsvoll hele livet, og kan ikke tro det som har skjedd.

– Her oppe er vi stille og fredlige, og at de går på en eldre kvinne, det synes jeg er forferdelig. Man leser om slike ting i avisen, men fordi vi var sammen og det var nært, så er opplevelsen sterkere enn det vi opplever ellers.

Får hjelp av Kripos

Oslopolitiet har tatt kontakt med Kripos i etterforskningen av overfallet. Ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjekkes overfallet opp mot andre lignende saker.

– Vi har bedt Kripos om å se etter saker som ligner slik at vi kan se om vi har en gjerningsperson som allerede har gjort lignende lovbrudd, sier Rohde som foreløpig ikke vil koble hendelsen opp mot drapet på 98 år gamle Hilda Feste i Os 1. januar.

– Vi kan ikke konkludere mot særskilte saker foreløpig. Det er for tidlig, sier Rohde.

– Ta vare på hverandre

Onsdag fortsetter etterforskningen av overfallet.

– Nå venter vi på å få avhørt den 77 år gamle damen. Vi vil ha et tett samarbeid med folkehelseinstituttet med tanke på DNA-analyse av de sporene som er sikret og for øvrig trenger vi hjelp fra publikum og deres observasjoner i området mandag kveld, sier Rohde.

Hun mener beboerne i Korsvoll fortsatt kan bevege seg trygt utendørs.

– Vi kan ikke generelt si at folk bør holde seg inne, men det gjelder ved denne type kriminalitet som annen alvorlig kriminalitet at man må forsøke å passe på hverandre og være oppmerksomme viss man ser noe som ikke synes å stemme - i det hele tatt ta litt vare på hverandre.

Vil ikke la seg skremme

Flere av beboerne på Korsvoll som NRK har snakket med, synes overfallssaken er ekkel. Vivian Dahl forteller at pensjonistene på Korsvoll er avhengige av å gå alene i nærmiljøet.

– Hvis du skal komme deg noe sted i nærområdet her oppe på toppen så er du nødt til å bruke bena, med mindre du har noen til å kjøre deg rundt. Er du alene, så går du.

Hun nekter å la seg skremme til å sitte inne.

– Jeg vil gå elene når det passer meg.