Hopp til innhold

Rykket ut etter melding om gjengslagsmål på skole

Politiet har oppsøkt Askim videregående skole for å løse opp i det som skal ha vært tilløp til bråk.

Utrykning til Askim videregående skole

Flere politibiler kom til Askim videregående skole tirsdag ettermiddag.

Foto: Freddie Larsen

Etter hva NRK kjenner til er både elever som går på skolen og som er utenforstående involvert. Det skal ha dreid seg om trusler og tilløp til krangel, men ikke ha blitt utøvd alvorlig vold

– Politiet fikk melding om at det var 15-20 ungdommer som hadde barket sammen på parkeringsplassen ved skolen. Det var også amper stemning da politiet kom frem, men vi har ikke fått melding om at noen er skadet, sier Øst politidistrikts operasjonsleder til NRK.

Det ble også funnet et balltre blant ungdommene, som er i alderen 16-19 år, men politiet tror ikke at balltreet har blitt brukt til å utøve vold.

– Det fremstår nå som at det kun har blitt brukt som en trussel. Årsaken til stemningen er uavklart, og det har kommet en del vage meldinger. Det er blant annet uklart om det er snakk om én eller to gjenger, sier han.

Mens politiet var ved skolen, plukket de også opp flere rykter om at ungdomsgjengen skulle møtes igjen senere for å slåss.

– Det går en del rykter nå, som vi ikke vet om stemmer, så politiet velger å bli igjen med noen patruljer på stedet for å følge med.