Ribba er spist, hva nå?

Slik kan romjulsuken din se ut.

Fyrverkeri over Oslo

Det gjelder å utnytte årets siste uke.

Foto: Løchen, Per / Scanpix

Her er noen forslag til hva du kan gjøre hvis det frister å komme seg ut av huset i romjula. Det finnes flere aktivitetstilbud i Oslo og Akershus.

Torsdag 25. desember

Jul og film hører sammen. De fleste kinoer har ikke noe særlig til program på 1. juledag, men det finnes unntak. Kinoprogrammet for Oslo og omegn finnes her.

Kino

Lei av TV-skjermen? Ta en tur på kino.

Foto: colourbox.com / colourbox.com

Fredag 26. desember

Mange nordmenn reiser bort til sand og strand i julen, men vi som er igjen kan også bade. Badelandet Risenga i Asker har bølger, bobler, sklier og stupetårn. Åpningstider finner du her.

badebasseng

Husk at det er lurt å vente en halvtime hvis du har inntatt store mengder julerester.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Lørdag 27. desember

Norsk folkemuseum er åpent flere dager i romjula og viser besøkende fortidens jul med utstillinger og julepyntede stuer. Kommer du på en helgdag kan du dessuten bli med på lefsebakst.

Jul på Norsk folkemuseum

På Norsk folkemuseum får du et innblikk i hvordan julen ble feiret før i tiden.

Foto: Morten Brun / Norsk Folkemuseum

Søndag 28. desember

Julebukk er en norrøn jule- og bondetradisjon som mange mener er i ferd med å dø hen. Det er ikke tilfellet på Follo museum som arrangerer Julebukk på søndag.

Julebukker

Man kler seg heller ut som nisse enn bukk nå til dags, men ellers er konseptet som før. Kle deg ut, syng en sang og få godteri!

Foto: Øyvind Nordstrand/PMF.

Mandag 29. desember

Elveli gård inviterer på kanefart og elgsafari i Sørkedalen de fleste dager i romjula. Her kan du kjøre hest og slede i Nordmarka. Det blir servert gløgg og det er mulig å grille pølser.

Kong Harald inviterte søndag sine gjester med på kanefart

Hest, slede og bjelleklang kan være en fin romjulsopplevelse.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Tirsdag 30. desember

Har du vært med på byvandring i Oslo før? Det er både sprekt og lærerikt. Denne dagen kan du vandre i Harry Holes fotspor, og forestille deg hvordan Jo Nesbøs karakter fanger skurker.

Både turister og byens egne innbyggere kan ha glede av vandringer med guide for å se Oslo fra nye perspektiv.

Både turister og byens egne innbyggere kan ha glede av vandringer med guide for å se Oslo fra nye perspektiv.

Onsdag 31. desember

Damptoget Tertitten damper tur-retur fra Sørumsand til Fossen hvor det serveres gløgg og pepperkaker, og det er mulig å ta en liten tur med hest og slede. Årets siste tur går 14.45, og man rekker fint Oslos offisielle fyrverkeri ved midnatt. Fyrverkeriet skytes opp fra både Furuset idrettspark og havnebassenget ved Oslo rådhus.

Tar du turen til Sørumsand nå før jul kan du bli med på en reise tilbake i tid. Museumsjernbanen «Tertitten» arrangerer julekjøringer hver søndag og tar deg med til dengang verden gikk litt langsommere.

Stemningsfulle Tertitten tar deg med fra Sørumsand til Fossum og tilbake.

LES OGSÅ: