Spent stemning i retten

OSLO TINGRETT (NRK): Tilhørerbenkene er fylt til randen av slektninger fra både Karoli- og Josef-familien i sal 127. Ingen av de fem som er tiltalt for drapsforsøk, sa seg enig i tiltalen da rettssaken startet i dag.

Tiltalte i retten

TILTALT FOR DRAPSFORSØK: Aktoratet i straffesaken i Oslo tingrett hvor fem personer er tiltalt for drapsforsøk mot blant annet René Karoli. Til høyre i bildet sitter en av de tiltalte i straffesaken. Vedkommende har sammen med advokat gitt tillatelse til fotografering bakfra.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fire av de tiltalte mennene tilhører Josef-familien som i flere år har hatt en bitter strid med Karoli. Den siste tiltalte er en norskmarokkaner.

De fem er tiltalt for å ha angrepet René Karoli og hans 24 år gamle sønn inne i lokalene til Torshov Bingo 1. april i fjor. De to ble angrepet med brekkjern, machete, øks og kniv. Begge fikk alvorlige skader.

Skjerpet sikkerhet i retten

Alle som skulle inn i rettsalen måtte gjennom en metalldetektor før de fikk komme inn. Flere politifolk, både i sivil og uniformert, var også til stede inne i salen.

To hele benkerader ble fylt opp av slektninger fra rommiljøet, som ønsket å følge rettssaken som skal gå over tolv dager. De to familiene har vært i langvarig konflikt, og flere dommer viser at de to familiene ved en rekke anledninger har barket sammen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Drapsforsøk i rommiljøet

Forsvarer Øystein Storvik hilser på politiadvokat Hilde Strand og politietterforsker Stian Vestad.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Tilrop og drapstrusler i retten

Flere av tilhørerne kom med tilrop før retten ble satt, og det var en spent stemning mellom de to familiene. Politiet måtte gripe inn og be tilhørerne roe seg ned.

På et tidspunkt ropte René Karoli på romspråk noe til en av de tiltalte. Forsvarer Øystein Storvik fikk da vite av sin klient at han hadde kommet med drapstrusler, uten at noen kunne bekrefte dette fordi det ikke var noen tolk til stede.

– Hadde ikke forsett om å drepe

De fem mennene er tiltalt for drapsforsøk, men ingen av de fem erkjente dette i retten tirsdag. Alle i Josef-familien innrømmet derimot legemsbeskadigelse. Den femte norskmarokkaneren, erkjente seg ikke skyldig.

De fem hevder det aldri var meningen å drepe René Karoli og hans sønn.

– Min klient erkjenner legemsbeskadigelse av den ene av de to fornærmede, men han erkjenner ikke drapsforsøk, sa Øystein Storrvik i forkant av rettssaken. Han er forsvarer for én av de tiltalte, en 33 år gammel mann i Josef-familien.

Ifølge tiltalen fikk Karoli flere stikkskader i ryggen som førte til livstruende blødningssjokk og sirkulasjonsstans.

– Det var en skade påført i en veldig opphisset situasjon, men hvor min klient ikke hadde noen forsett om å drepe noen. Det er derfor han ikke erkjenner drapsforsøk, sier Storrvik.

Blodig bil etter slagsmål på Torshov bingo

BLODIG: Det var mye blod utenfor bingolokalet på Torshov i Oslo hvor knivstikkingen fant sted.

Foto: Fredrik Hove / Hove Media