Romerikes femte hasjfarm funnet

Etter nye tips kunne politiet i går slå til mot nok en cannabis-plantasje.

Hasj på Feiring

Cannabisplantene som ble funnet i et bolighus i Feiring er det femte funnet i Romerike så langt.

Foto: Politiet

Etter nye tips kunne politiet i går slå til mot enda en cannabis-plantasje. Hasjfarmen er den femte som er funnet i Romerike så langt, skriver Romerikes Blad.

- Bærer tydelig preg av cannabis-produksjon

- Huset bærer tydelig preg av cannabis-produksjon. Vi har gjort store beslag, sier lensmann Jan Vidar Karlsen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor, til avisen.

Cannabisplantene ble funnet i et bolighus i Feiring, og to menn på 52 og 32 år er pågrepet på stedet. Begge er norske statsborgere som er bosatt i Norge, men er begge av vietnamesisk opprinnelse.

De to pågrepne vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett senere i dag, og politiet vil be om fire ukers fengsel.

- I sammenheng med de andre plantasjene

I løpet av kort tid har politiet avdekket et titalls cannabis-plantasjer på Østlandet.

- Vi ser dette i sammenheng med de andre cannabis-plantasjene som er avdekket den siste tiden. Vi vil derfor i tiden som kommer samarbeide tett med andre lensmannskontor, sier Karslen til Romerikes Blad.

I dag ble det klart at Kripos vil invitere de involverte politidistriktene til møte  for å diskutere videre arbeid med hasjplantasje-sakene i begynnelsen av mars.

Les mer:

Kripos ser på cannabisplantasjene

Ny cannabisplantasje avslørt

Hasjfarmer spres til Norge

En tredje plantasje på Romerike