Røkke stopper Store Blå på Fornebu

Kjell Inge Røkkes plan om «Store Blå» ble knust av Høyre i Bærum forrige uke. Mandag stanser han arbeidet med skyskraperen på Fornebu.

Skyskraper Røkke

IKKE PÅ FORNEBU: Røkkes plan om å bygge skyskraperen «Store Blå» på Fornebu blir ikke noe av etter at Bærum Høyre ikke støttet byggingen.

Mandag ble det for alvor slutt på Kjell Inge Røkkes arbeid med å få skyskraperen «Store Blå» til Fornebu, melder Budstikka.

Nina Jensen, REV Ocean

FORETRAKK FORNEBU: Administrerende direktør i Rev Ocean, Nina Jensen synes det er synd de ikke får bygget Store Blå på Fornebu.

Foto: NRK

– Vi har hele tiden jobbet med Fornebu som vårt foretrukne alternativ og synes det er synd at det ikke lenger kan bli en realitet, sier administrerende direktør i Rev Ocean, Nina Jensen til NRK.

Det er Bærumspolitikernes nei til høyder som setter en stopper for Kjell Inge Røkkes planlagte skyskraper, «Store Blå».

– Utfordringen er de politiske frøningene som legges på denne tomten og vi har gjort en rekke vurderinger i forhold til hva vi trenger av innhold og plass for å realisere dette, og med de føringene som politikerne i Bærum nå legger så er det ikke mulig å realisere verdenshavets hovedkvarter på denne tomten, sier Jensen.

Knuste drømmen

Bygget skal etter planen bli «verdenshavets hovedkontor» – World Ocean Headquarters, og skal bli base for forsknings- og havselskapet Rev Ocean. Bygget skal driftes av organisasjonen, men betales av Røkke og Aker-systemet.

Den blå skyskraperen var planlagt på en flat tomt rett ved Fornebuporten. Høyre sier at Røkkes bygg på ingen måter passer inn på Fornebu.

– Høyre kommer ikke til å støtte Kjell Inge Røkkes planer om å bygge den 64 etasjer og nærmere 250 meter høye skyskraperen. Vi er villig til å snakke med Aker om hvordan Verdenshavenes hovedkontor kan komme til Fornebu. Ideen er god, og den er vi tilhenger av, men da må det ha en helt annen utforming, sier gruppeleder for Høyre i Bærum, Bjørn Røtnes til Budstikka.

Store blå. Røkkes høytårn

ANDRE ALTERNATIVER: Rev Ocean og Røkke må se etter andre alternativer for å få realisert et verdenshavets hovedkontor.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Flere alternativer

Jensen sier at de foreløpig ikke har pekt ut et klart alternativ til hvor bygget skal ligge.

– Det er ni forskjellige byer og kommuner i Norge som har lansert sitt kandidatur. I tillegg er det andre land som er interesserte i få et slikt hovedkontor til seg. Vi må se på hva som er den beste plasseringen for å lykkes med ambisjonen om å redde livet i havet, sier hun.

Personlig håper ikke Jensen at et mulig verdenshavets hovedkvarter blir bygget utenfor Norges grenser.

– Det ville vært kjempesynd. Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å sørge for at blir realisert her. Norge er en verdensledende havnasjon, så et verdenshavets hovedkvarter bør ligge her. Men hvis det ikke er politiske forutsetninger for å få det til, så må vi vurdere andre alternativer, sier hun.