Hopp til innhold

Risholts fjerde opprykk

Roger Risholt har rykket opp med FFK ikke mindre enn tre ganger.

Roger Risholt er ingen ukjent mann i Fredrikstad. Til tross for mange klubbytter, har han alltid hatt en spesiell plass hos mange FFK-supportere.

For denne mannen har nemlig vært med FFK på tre opprykk på ti år. Risholt spilte hele 50 av 60 obligatoriske kamper i de to sesongene FFK rykket opp fra andre divisjon til eliteserien på to år. Er det rart denne mannen er husket i Plankebyen ?

Den store returen

I august i 2010 jaktet FFK på en defensiv midtbanespiller som kunne hjelpe laget opp til eliteserien igjen, og det er vel heller ikke rart at de da tenkte på Roger Risholt?

Risholt var for tiden kaptein for Kongsvinger IL, som han også har rykket opp med, men på grunn av økonomiske problemer ble KIL nød til å slippe midtbaneankeret tilbake til gamleklubben.

Se videoklippet:

Nytt opprykk

I kveld fikk sørlendingen oppleve det han har gjort så mange ganger før. Risholt spilte i de to opprykkskampen mot Hønefoss som FFK som kjent vant 8-1 sammenlagt.

– Dette er mitt fjerde opprykk til Eliteserien, og det er like moro hver gang. Vi har vært et godt lag, og det har sett godt ut i hele høst egentlig, sa Risholt etter kampen.

– Det er helt fantastisk, bare hør på publikum rundt oss, dette kommer til å bli en utrolig kveld og vi skal ta helt av, sier han smilende.

Les også:

Raske mål

Risholt har gjort seg bemerket hos supporterne med sin energiske innstilling, til tider hodeløse taklinger, og sin ustoppelige arbeidskapasitet.

Men midtbaneankeret har også scoret noen minneverdige mål. I FFKs første sesong i eliteserien i 2004 scoret han mot Molde på Fredrisktad stadion, et mål det fortsatt snakkes om.

Risholt fikk ballen rett etter avspark i 1. omgang, driblet av et halvt Moldelag, forserte til ca. 20 meter og skjøt ballen i bue over en hjelpeløs MFK-keeper. På klokken sto det 13 sekunder, et av de raskeste målene på Stadion i nyere tid, står det på FFK-supporter sine hjemmesider.